Terry sa už teší na pôsobenie pod vedením Carla Ancelottiho

SITA|2. jún 2009 o 11:00

Podľa kapitána anglického futbalového veľkoklubu Chelsea FC Johna Terryho bude prvoradou úlohou nového kouča tímu Carla Ancelottiho urobiť z "The Blues" reálneho kandidáta ...

LONDÝN. Podľa kapitána anglického futbalového veľkoklubu Chelsea FC Johna Terryho bude prvoradou úlohou nového kouča tímu Carla Ancelottiho urobiť z "The Blues" reálneho kandidáta na majstrovský titul v Premier League.

Taliansky lodivod podpísal v pondelok s vedením londýnskeho klubu trojročný kontrakt, na lavičke Chelsea nahradil Holanďana Guusa Hiddinka.

"Tretie miesto v lige nezodpovedá našim ambíciám a cieľom. Teraz sa všetci tešíme na zaslúžené dovolenky, no po nich prídeme na predsezónny kemp bojovo naladení ako ešte nikdy predtým. Všetci sa už teraz tešíme na pôsobenie pod novým trénerom Carlom Ancelottim," vyhlásil John Terry.

Onedlho 50-ročný Carlo Ancelotti (nar. 10. júna 1959) trénoval v predchádzajúcich ôsmich rokoch AC Milan, dvakrát s ním vyhral Ligu majstrov a raz sa tešil z majstrovského titulu v talianskej Serie A.

"Verím predovšetkým v tímovú prácu. Pre mňa je najdôležitejšie vytvoriť dobre fungujúci kolektív, ktorý bude úspešný. Hráči potrebujú disciplínu a zároveň správnu motiváciu," skonštatoval Ancelotti, ktorý je podľa svojich vlastných slov veľkým fanúšikom anglickej Premier League:

"Veľmi rád som sledoval zápasy v televízii. Myslím si, že v Anglicku hrajú skvelé mužstvá, ktoré produkujú kvalitný futbal. Hráči robia všetko v rýchlosti, čo sa mi veľmi páči. V Taliansku sú zápasy viac zviazané taktikou, všetci myslia najskôr na obranu a až potom na útočenie. Chelsea má vo svojom kádri skvelých futbalistov, už sa veľmi teším na pôsobenie na lavičke tohto tímu," dodal taliansky kormidelník.

Nachádzate sa tu:
Domov