Termín Crosbyho návratu je stále neznámy

Sidney Crosby
Sidney Crosby (Autor: AP)
SITA|25. aug 2011 o 14:15

Otázka "Čo je s Crosbym?" rezonuje od pondelka opäť nielen Kanadou, ale aj hokejovým svetom.

PITTSBURGH. Potom, ako kanadský útočník zrušil plánovaný tréning na ľade v jednej z prenajatých hál v Halifaxe, dostali všetky optimistické správy hovoriace o jeho napredovaní v príprave na novú sezónu po otrase mozgu riadnu trhlinu a nikto nie je schopný povedať, kedy sa Sidney Crosby pripojí k svojmu tímu Pittsburgh Penguins, či stihne tréningový kemp, alebo aspoň začiatok sezóny.

Ani tréner Pens nevie, kedy bude Crosby hrať

"Nesmierne si vážim podporu rodiny, priateľov, spoluhráčov, fanúšikov a celej organizácie Penguins. Viem, že všetci chcú to najlepšie pre moje zdravie a aby som sa vrátil do akcie v špičkovom zdravotnom stave," skonštatoval vo vyhlásení Crosby, ktorý si však želá, aby sa o jeho postotrasovom syndróme, ktorým zrejme stále trpí, nehovorilo.

"Nemám kúzelnú paličku, aby som vám povedal, kedy bude opäť hrať," skonštatoval tréner "tučniakov" Dan Bylsma na otázku, či sa jeho najcennejší hráč zúčastní tréningového kempu Pittsburghu, ktorý sa začína 16. septembra. "Faktom je, že má za sebou tvrdú letnú prípravu a toto leto mal veľmi dlhé," dodal Bylsma.

Crosby absentuje pre otras mozgu na ľade od 5. januára, potom ako v dvoch zápasoch po sebe inkasoval ťažké údery do hlavy. Stále síce pociťuje rôzne následky zranenia, ale svoju kondičnú prípravu neprerušil a neustále trénuje.

Crosbymu sa zdravotné komplikácie vrátili po tom, čo zvýšil tréningovú záťaž na približne 90 % svojich možností v príprave na novú sezónu.

"Letný program upravuje podľa svojich potrieb. Tréningový kemp sa začne až o tri týždne. Je veľmi priskoro v tomto čase špekulovať o tom, či stihne prípravný kemp alebo nie," povedal Crosbyho agent Pat Brisson. Podľa stanoviska klubu zo stredy lekári a tréneri na základe týchto faktov pozmenili Crosbyho plán prípravy.

V opatere špecialistov

Hráč v poslednom čase navštívil špecialistov v Michigane aj Georgii. "Videli ho najlepší špecialisti, lebo si chceme byť úplne istí, že dostal tú najlepšiu možnú starostlivosť," poznamenal Brisson a pokračoval: "V Pittsburghu vždy preferovali niekoľko lekárskych názorov na problémy svojich hráčov a s generálnym manažérom konzultujeme každý krok na tejto ceste."

"Nemám Crosbyho meno vo svojom kalendári poznačené ani pri dátume 16. september, kedy začne prípravný kemp, ani pri dátume 6. október, kedy začína NHL," vysvetlil generálny manažér pittsburghského klubu Ray Shero, pre ktorého je kľúčovým momentom najmä úplne uzdravenie Crosbyho:

"Sústreďujeme sa hlavne na to, aby bol dlhodobo zdravý. Aby tento 24-ročný chlapec nezabudol, že je hokejistom. Chcem, aby sa cítil dobre. On sa vráti. Uvidíme, kedy bude späť, neustále vyhodnocujeme jeho stav a robíme pre jeho návrat všetko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Termín Crosbyho návratu je stále neznámy