Tenistka Husárová sa vráti na kurty najskôr v marci

Janette Husárová s Dominikou Cibulkovou počas zápasu Pohára Federácie.
Janette Husárová s Dominikou Cibulkovou počas zápasu Pohára Federácie. (Autor: SITA AP)
SITA|1. dec 2008 o 16:15

Slovenská tenistka Janette Husárová, ktorá chýba na dvorcoch od konca augusta a newyorských grandslamových US Open.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Janette Husárová, ktorá chýba na dvorcoch od konca augusta a newyorských grandslamových US Open, požiadala Tenisovú asociáciu žien (WTA) o pridelenie tzv. chráneného renkingu. Tridsaťštyriročná Bratislavčanka to povedala pre agentúru SITA.

Znamená to, že pol roka od spomenutého posledného štartu, teda do konca februára 2009, sa držiteľka 24 titulov z hlavného profesionálneho okruhu Husárová nemôže objaviť na oficiálnych turnajoch, ale ani prípadne hrať na rôznych exhibíciách, v národných ligách či súťažiach na úrovni reprezentácií. Bez majsterky sveta WTA Tour vo štvorhre zo sezóny 2002 po boku Rusky Jeleny Dementievovej sa teda bude musieť zaobísť fedcupový tím SR 7. - 8. februára v bratislavskom stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny proti Belgičankám.

V súvislosti so svojím zdravotným stavom niekdajšia trojka párového svetového rebríčka Husárová (momentálne 31. v deblovom renkingu), ktorá má chronické problémy s oboma kolenami, skonštatovala: "Zaobíde sa to bez operácie. Stále však oddychujem. Teraz som sa vrátila z viac ako dvojtýždňovej dovolenky v Amerike. Od US Open som mala raketu v ruke vari dvakrát, aj to len zľahka rekreačne. Venovala som sa rehabilitácii, plávaniu, bicyklovaniu. Nič nesilím, nikam sa nehrniem. V tomto roku už nezačnem s prípravou."

Prehľad turnajových triumfov Janette Husárovej na okruhu WTA vo štvorhre (24)

2008: Budapešť (s Francúzkou Alizé Cornetovou)

2007: Luxemburg (s Češkou Ivetou Benešovou), Auckland (s Argentínčankou Paolou Suárezovou)

2006: Budapešť (s Holanďankou Michaellou Krajicekovou), Palermo (s Krajicekovou)

2005: Tokio (s Ruskou Jelenou Lichovcevovou)

2004: Linz (s Lichovcevovou), Estoril (so Švajčiarkou Emmanuelle Gagliardiovou), Dubaj (so Španielkou Conchitou Martinezovou)

2002: MS WTA Tour v Los Angeles (s Ruskou Jelenou Dementievovou), Luxemburg (s Belgičankou Kim Clijstersovou), Moskva (s Dementievovou), San Diego (s Dementievovou), Berlín (s Dementievovou), Doha (so Španielkou Arantxou Sanchezovou-Vicariovou)

2001: Palermo (s Taliankou Tathianou Garbinovou), Budapešť (s Garbinovou), Bogota (s Garbinovou), Gold Coast (s Taliankou Giuliou Casoniovou)

2000: Varšava (s Garbinovou)

1998: Bogota (so Suárezovou)

1997: Auckland (s Belgičankou Dominique van Roostovou)

1996: Palermo (s Rakúšankou Barbarou Schettovou), Maria Lankowitz (s Ukrajinkou Natašou Medvedevovou)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenistka Husárová sa vráti na kurty najskôr v marci