Tenista Lacko je už v prvej stovke rebríčka

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: sita)
TASR|1. nov 2009 o 08:25

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa stal víťazom dvojhry na kvalitne obsadenom challengeri v juhokórejskom Soule.

SOUL. Slovenský tenista Lukáš Lacko sa stal víťazom dvojhry na kvalitne obsadenom challengeri v juhokórejskom Soule (dotácia 125.000 dolárov).

V Soule prišlo finálové víťazstvo

Vo finále si ako nasadená päťka poradil s Čechom Dušanom Lojdom v dvoch setoch 6:4, 6:2 a pripísal si na konto tretí singlový titul na Challenger Tour. V máji nenašiel premožiteľa v uzbeckej Fergane, v roku 2007 zvíťazil v dánskom Koldingu.

Lacko zinkasuje za triumf v dejisku OH 1988 prémiu 18.000 dolárov, do rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie mu pribudne 110 bodov a v jeho pondelňajšom vydaní by mal premiérovo v kariére figurovať v prvej stovke.

"Podľa mojich prepočtov by som sa mal posunúť zo 126. miesta niekde k 90. priečke."

Na Australian Open priamo do hlavnej súťaže

"Body zo Soulu mi navyše pomôžu k tomu, aby som sa na grandslamovom Australian Open v Melbourne dostal priamo do hlavnej súťaže. Nemusím sa teraz aspoň naháňať a môžem v pohode dohrať sezónu."

"V Soule som prežil fantastický týždeň a odohral som viaceré veľmi kvalitné zápasy. Vo finále to bolo také priemerné. Hrali sme tentokrát vonku pri 16-stupňovej teplote, celé to bolo také pomalšie a stuhnutejšie."

"Dôležite však bolo, že som sa dokázal vyrovnať s ťažkými podmienkami lepšie ako môj súper," povedal pre TASR Lacko, ktorý sa v závere sezóny dostal do veľmi dobrej formy.

Na challengeri v uzbeckom Taškente postúpil do semifinále dvojhry, v belgickom Monse sa prebojoval do štvrťfinále.

"V Soule sa hralo na pomalom povrchu a s pomalými loptami, napriek tomu som dokázal vyhrať celý turnaj, čo si veľmi cením."

"V prvých dvoch zápasoch som sa pritom dosť trápil, musel som otáčať nepriaznivý vývoj, no vo štvrťfinále proti druhému nasadenému Yen-Hsun Luovi i v semifinále proti Thiemovi de Bakkerovi to bol z mojej strany výborný výkon," dodal Lacko, ktorý sa v pondelok presunie zo Soulu na ďalší kórejský challenger do Čunčeonu, kde v 1. kole nastúpi proti svojmu kolegovi zo slovenskej daviscupovej reprezentácie Martinovi Kližanovi.

Od 16.-22. novembra sa Lacko predstaví slovenským fanúšikom na medzinárodných majstrovstvách SR Ritro Slovak Open v bratislavskom NTC.

dvojhra - finále:

Lukáš LACKO (5-SR) - Dušan Lojda (ČR) 6:4, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenista Lacko je už v prvej stovke rebríčka