Zabojuje o prvý triumf na grandslame. Zverev po nevydarenom sete nedal Ruudovi žiadnu šancu

Alexander Zverev.
Alexander Zverev. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. jún 2024 o 22:30

Ruudovi vyšiel úvod zápasu so Zverevom.

Roland Garros 2024

Dvojhra mužov - semifinále

Alexander Zverev (Nem.-4) - Casper Ruud (Nór.-7) 2:6, 6:2, 6:4, 6:2

PARÍŽ. Nemecký tenista Alexander Zverev bude v nedeľu súperom Španiela Carlosa Alcaraza vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom Roland Garros.

V semifinále zvíťazil v pozícii turnajovej štvorky nad siedmym nasadeným Nórom Casperom Ruudom 2:6, 6:2, 6:4, 6:2.

Zverev bude bojovať o prvý titul z podujatí veľkej štvorky, v roku 2020 vo finálovom dueli na US Open prehral s Rakúšanom Dominicom Thiemom.

Ruudovi vyšiel úvod zápasu so Zverevom. Dvojnásobný finalista z parížskej antuky z rokov 2023 i 2022 si po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a prvý set získal jasne vo svoj prospech.

V druhom dejstve sa karta obrátila. Zverev výrazne pritvrdil na podaní, obmedzil počet nenynútených chýb.

VIDEO: Highlighty zápasu Zverev - Ruud v semifinále Roland Garros 2024

Po dvoch brejkoch odskočil Ruudovi na 5:1 a set s prehľadom dotiahol do úspešného konca.

Na začiatku tretieho začal mať Ruud žalúdočné problémy a musel užiť tabletku proti bolesti. Zverev využil slabší pohyb Nóra, za stavu 2:2 prelomil jeho servis a výhodu brejku pretavil v zisk tretieho dejstva.

Hneď v úvode štvrtého setu Ruud opäť prišiel o podanie a Zverev už šancu na postup do premiérového finále v Paríži už z rúk nepustil. V ôsmom geme premenil vďaka esu hneď prvý mečbal.

"Neviem ani slovami opísať moje pocity. Som šťastný, na dvorec Philippa Chatriera mám tie najkrajšie a najhoršie spomienky. Na štvrtý pokus som konečne postúpil do finále.

Po nevydarenom prvom sete som vedel, že musím byť agresívny, ináč nemám šancu. V treťom sete sa Casper začal pohybovať pomalšie, ale jeho údery boli stále dobré.

Nemohol som si dovoliť byť pasívny. Finále bude iné ako pred štyrmi rokmi na US Open. Vtedy som bol ešte chlapec, už som muž.

Ak to nevyjde teraz, tak potom nikdy," uviedol Zverev v pozápasovom interview s bývalým švédskym tenistom Matsom Wilanderom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zabojuje o prvý triumf na grandslame. Zverev po nevydarenom sete nedal Ruudovi žiadnu šancu