Stephensová ukončila dlhé čakanie na titul. Chce sa vrátiť na výslnie

Americká tenistka Sloane Stephensová.
Americká tenistka Sloane Stephensová. (Autor: TASR)
TASR|28. feb 2022 o 08:20

V mexickej Guadalajare zdolala českú súperku.

WTA Guadalajara 2022

Dvojhra žien - finále:

Sloane Stephensová (USA-6) - Marie Bouzková (ČR) 7:5, 1:6, 6:2

GUADALAJARA. Americká tenistka Sloane Stephensová sa stala víťazkou dvojhry na turnaji WTA v mexickej Guadalajare. Vo finále v pozícii nasadenej šestky zdolala Češku Mariu Bouzkovú 7:5, 1:6, 6:2.

V prvom sete prehrávala 1:4, ale vďaka zlepšenému výkonu dokázala skóre otočiť. Rovnaký scenár sa však zopakoval aj o niekoľko minút neskôr.

Češka opäť viedla 4:1, ale tentokrát žiadny obrat nedopustila. Americkej súperke zobrala servis ešte raz a poľahky poslala zápas do tretieho setu.

V ňom sa však opäť karta obrátila. Češka bola pri každom svojom servise pod tlakom a musela čeliť brejkbalom. Do stavu 2:2 ich odvrátila, ale následne ju už súperka prevalcovala a po 148 minútach premenila prvý mečbal.

Šampiónka US Open z roku 2017 Stephensová získala svoj prvý titul po takmer štyroch rokoch. Predtým dokázala triumfovať v americkom Miami.

"Som nadšená, že som dokázala získať titul a dúfam, že v tom budem pokračovať. Stále sa chcem vrátiť tam, kde som bola. Je to pre mňa veľmi dôležité a myslím si, že sa mi to môže podariť," povedala bývalá svetová trojka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Stephensová ukončila dlhé čakanie na titul. Chce sa vrátiť na výslnie