Djokovič sfúkol súpera z kurtu. Dvakrát mu dal kanára a vyrovnal rekord Federera

Novak Djokovič na Australian Open 2024.
Novak Djokovič na Australian Open 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. jan 2024 o 07:18 (aktualizované 21. jan 2024 o 13:50)

Tsitsipas končí už v osemfinále Australian Open.

MELBOURNE. Taliansky tenista Jannik Sinner postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V pozícii nasadenej štvorky zdolal Rusa Karena Chačanova v troch setoch 6:4, 7:5 a 6:3. V ďalšej fáze narazí na víťaza súboja Alex de Minaur (Aus.) - Andrej Rubľov (Rus.).

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa vo štvrťfinále nepredstaví, vo 4. kole v pozícii nasadenej sedmičky nestačil na Američana Taylora Fritza.

Podľahol mu 6:7, 7:5, 3:6, 3:6. V úvodných dvoch setoch sa obaja tenisti naťahovali o každý bod, ale v ďalších dvoch Fritz zvýšil rýchlosť a zdolal Gréka za tri hodiny. "Kľúčom bolo veriť mojim úderom," citovala víťaza agentúra AP.

Vo štvrťfinále sa stretne s Novakom Djokovičom. Srbský tenista deklasoval v štvrtom kole Francúza Adriana Mannarina.

Za 1:46 hodiny dovolil súperovi uhrať len tri gemy a dvakrát mu udelil "kanára", keď zvíťazil 6:0, 6:0, 6:3.

VIDEO: Novak Djokovič v pozápasovom rozhovore

Triumfom vyrovnal rekord Rogera Federera s 58. postupom do grandslamového štvrťfinále. Tam narazí na lepšieho z dvojice Taylor Fritz a Stefanos Tsitsipas.

"Najlepšie sety za dlhé obdobie. V treťom som veľmi chcel skončiť zápas, pretože tlak na štadióne narastal. Musel som to dať nabok a sústrediť sa na dokončenie zápasu. Podával som veľmi dobre, celkovo to bol dobrý výkon," citovala najvyššie nasadeného hráča a najlepšieho tenistu rebríčka ATP agentúra AP.

Djokovič sa stretol s Fritzom vo vzájomných súbojoch osemkrát a vo všetkých zvíťazil. Američan uviedol, že sa zlepšil a chce si vychutnať ďalšiu bitku proti favoritovi.

"Vo viacerých zápasoch proti nemu som nedosahoval svoju najlepšiu úroveň. A tú musíte mať, ak chcete zdolať takého hráča ako je on."

Do štvrťfinále postúpil aj Rus Alexander Rubľov. V pozícii nasadenej päťky zdolal domáceho Austrálčana Alexa de Minaura vo viac ako štvorhodinovej bitke 6:4, 6:7 (5), 7:6 (4), 6:3, 6:0.

V ďalšej fáze narazí Rubľov na štvrtého nasadeného Taliana Jannika Sinnera, ktorý si poradil v troch setoch s Rusom Katenom Chačanovom (6:4, 7:5, 6:3).

Rubľov po úspešnom prvom sete nezvládol dva tajbrejky za sebou a dostal sa pod tlak. Štvrté dejstvo však začal brejkom svojho súpera v druhom geme, servis prelomil aj v šiestej hre a set doviedol do zdarného konca.

V rozhodujúcom piatom nadelil Rubľov turnajovej desiatke "kanára", pričom na prvom podaní získal 12 zo 14 bodov a dokázal odvrátiť tri z troch brejkbalov.

Australian Open 2024

Dvojhra mužov - osemfinále:

Novak Djokovič (Srb-1) - Adrian Mannarino (Fr.-20) 6:0, 6:0, 6:3

Jannik Sinner (Tal.-4) - Karen Chačanov (Rus.-15) 6:4, 7:5, 6:3

Andrej Rubľov (Rus.-5) - Alex de Minaur (Aus.-10) 6:4, 6:7 (5), 6:7 (4), 6:3, 6:0

Taylor Fritz (USA-12) - Stefanos Tsitsipas (Gréc.-7) 7:6 (3), 5:7, 6:3, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič sfúkol súpera z kurtu. Dvakrát mu dal kanára a vyrovnal rekord Federera