Krejčíková pokračuje v parádnej jazde. Na Wimbledone si prvýkrát zahrá semifinále

Barbora Krejčíková
Barbora Krejčíková (Autor: TASR/AP)
TASR|10. júl 2024 o 16:11

V boji o finále ju čaká šampiónka z roku 2022.

LONDÝN. Česká tenistka Barbora Krejčíková premiérovo postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom štvrťfinále zdolala Jelenu Ostapenkovú z Lotyšska 6:4, 7:6 (4).

Turnajová tridsaťjednotka sa v boji o finále stretne s Kazaškou Jelenou Rybakinovou, šampiónka z roku 2022 a nasadená štvorka si poradila s dvadsaťjednotkou "pavúka" Jelinou Svitolinovou z Ukrajiny 6:3, 6:2.

V súboji dvoch víťaziek Roland Garros začala lepšie Krejčíková, ktorá získala v treťom geme brejk a vytvorila si náskok 3:1. Češka v ďalšom priebehu prvého setu získanú výhodu potvrdila a získala ho vo svoj prospech za 32 minút.

Ostapenková sa v druhom dejstve dostala do vedenia 4:1. Krejčíková však potom vyhrala nasledujúce štyri hry, no nedokázala dopodávať. Napokon rozhodol tajbrejk, v ktorom mala navrch česká tenistka.

"Nemám slov. Povedala som si, že do toho dám všetko, čo vo mne je a som naozaj šťastná, že sa mi to podarilo. Je to neuveriteľný okamih, ktorý práve teraz zažívam vo svojej tenisovej kariére," uviedla 28-ročná Krejčíková.

"Mám za sebou ťažké obdobie, bola som zranená a nedarilo sa mi. Bolo veľa pochybností, ale veľmi sa chcem poďakovať svojmu tímu, ktorý mi pomohol. Som šťastná, že som sa nevzdala a teraz som v semifinále."

Rybakinová síce hneď v úvode prišla o podanie, no v ďalšom geme súperku rebrejkla. Rozhodujúci moment prvého setu prišiel za stavu 4:3 pre Kazašku, ktorá Svitolinovej opäť zobrala servis a pri svojom podaní využila druhý setbal.

Štvrtá nasadená získala brejk počas prvej hry druhého dejstva a dostala sa rýchlo do náskoku 2:0. V siedmom geme opäť uspela na servise Ukrajinky a dotiahla zápas do víťazného konca, keď duel ukončila esom.

"Som spokojná zo svojím výkonom. Chcem poďakovať všetkým za podporu. S Jelenou je ťažké hrať za akéhokoľvek stavu a nikdy to nie je jednoduché," povedala Rybakinová v prvom pozápasovom interview.

Zaspomínala si aj na triumf spred dvoch rokoch na tráve All England Clubu: "Sú to krásne spomienky. Vždy si na to spomínam, keď hrám na centrálnom dvorci."

Wimbledon 2024

ženy - štvrťfinále:

Jelena Rybakinová (Kaz.-4) - Jelina Svitolinová (Ukr.-21) 6:3, 6:2

Jelena Ostapenková (Lot.-13) - Barbora Krejčíková (ČR-31) 4:6, 6:7 (4)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Krejčíková pokračuje v parádnej jazde. Na Wimbledone si prvýkrát zahrá semifinále