Chorváti postúpili do semifinále. Pomohla im senzácia, aj svetové jednotky

Mate Pavič a Nikola Mektič.
Mate Pavič a Nikola Mektič. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|29. nov 2021 o 19:47 (aktualizované 30. nov 2021 o 01:03)

O víťazovi rozhodla až záverečná štvorhra.

Davis Cup - štvrťfinále

Taliansko - Chorvátsko 1:2

Lorenzo Sonego - Borna Gojo 6:7 (2), 6:2, 2:6

Jannik Sinner - Marin Čilič 3:6, 7:6 (4), 6:3

Fabio Fognini, Jannik Sinner - Mate Pavič, Nikola Mektič 3:6, 4:6

TURÍN. Tenisti Chorvátska zdolali v úvodnom štvrťfinále Davisovho pohára v Turíne domáce Taliansko 2:1. Postúpili tak do semifinále. V ňom sa stretnú s víťazom duelu medzi Srbskom a Kazachstanom.

Prvý bod získal nečakane 279. hráč rebríčka Borna Gojo, ktorý zdolal 27. Lorenza Sonega v troch setoch 7:6 (2), 2:6 a 6:2. O vyrovnanie sa postaral Jannik Sinner, keď taktiež v trojsetovej bitke vyhral nad Marinom Čiličom 3:6, 7:6 (4) a 6:3.

Domáci favorit prvého zápasu Sonego mal duel dobre rozbehnutý, keď viedol v prvom sete už 4:1, no v siedmej hre prišiel o podanie, Gojo vyrovnal a v tajbrejk vyhral 7:2.

Sonego v úvode druhého dejstva dominoval, dvakrát súpera brejkol a vyhral 6:2. Vo štvrtom geme rozhodujúceho setu však stratil servis a Goja ho brejkol aj vo ôsmom, keď využil prvý mečbal.

V druhom stretnutí stratil desiaty hráč rebríčka ATP Sinner podanie vo štvrtom geme a skúsenejší Čilič si už náskok postrážil. V druhom dejstve Chorvát brejkol súpera hneď v prvej hre, no Sinnerovi vyšiel rebrejk a vyrovnal na 2:2.

Súperi si vymenili podania aj v 9. a 10. hre a tak set dospel do tajbrejku. Ten zvládol lepšie dvadsaťročný Talian. V úvode rozhodujúceho setu opäť obaja neudržali podanie, no záver zvládol lepšie Sinner a po brejkoch v siedmom a deviatom geme vyrovnal stav stretnutia na 1:1.

O triumfe Chorvátov rozhodli v záverečnej štvorhre hladko svetové jednotky Mate Pavič a Nikola Mektič, ktorí zdolali pár Fabio Fognini a Jannik Sinner 6:3, 6:4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Chorváti postúpili do semifinále. Pomohla im senzácia, aj svetové jednotky