Po OH prišlo ďalšie zlyhanie. Paoliniovú tentokrát zdolala Češka

Karolina Muchová.
Karolina Muchová. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. sep 2024 o 20:17

Poradila si s ňou v dvoch setoch.

NEW YORK. Česká tenistka Karolína Muchová sa na grandslamovom turnaji US Open postarala o prekvapenie, keď v osemfinále ženskej dvojhry ako nenasadená hráčka vyradila päťku turnaja Jasmine Paoliniovú.

Poradila si s ňou v dvoch setoch 6:3, 6:3. Talianka tak na záverečnom podujatí sezóny nenadviaže na tohtoročnú účasť v semifinále Roland Garros i Wimbledonu.

Paoliniová mala lepší vstup do stretnutia a ako prvá prelomila podanie súperky na 2:1. Viedla aj 3:1, no potom už do konca setu získavala gemy iba Muchová.

V druhom sete Češka využila hneď prvý brejkbal v siedmej hre a duel dopodávala do víťazného konca.

Muchová potvrdila, že to na Paoliniovú vie a bilanciu vzájomných zápasov proti Talianke zlepšila na 4:0.

Môže si tak zopakovať účasť v semifinále vo Flushing Meadows z minulej sezóny, hoci odvtedy ju trápilo zranenie zápästia a musela podstúpiť aj operáciu.

"Jasmine je skvelá hráčka, som rada, že som to zvládla. Bolo trochu veterno, snažila som sa tomu prispôsobiť svoju hru.

Mám za sebou moje zatiaľ najvážnejšie zranenie, netušila som, aké to bude mať následky. Snažím sa iba vždy dostať zo seba všetko. Ďakujem všetkým, čo mi pomohli," povedala priamo na kurte Muchová.

Američanka Jessica Pegulová nemala problémy s Ruskou Dianou Šnajderovou, nasadená šestka zdolala osemnástku turnaja 6:4, 6:2.

Medzi najlepšiu osmičku na grandslamovom podujatí postúpila už po siedmykrát v kariére, z toho druhýkrát na US Open po roku 2022.

Ďalej sa však nikdy nedostala, v ceste do semifinále jej bude stáť lepšia z dvojice Iga Swiateková - Ľudmila Samsonovová.

US Open 2024

Dvojhra žien - osemfinále:

Jessica Pegulová (USA-6) - Diana Šnajderová (Rus.-18) 6:4, 6:2

Karolina Muchová (ČR) - Jasmine Paoliniová (Tal.-5) 6:3, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Po OH prišlo ďalšie zlyhanie. Paoliniovú tentokrát zdolala Češka