Bola to neuveriteľná jazda. Thiem dal bodku za kariérou rozlúčkovým zápasom

Dominic Thiem odohral rozlúčkový zápas
Dominic Thiem odohral rozlúčkový zápas (Autor: X)
TASR|21. okt 2024 o 11:42

Vo Viedni nastúpil proti Zverevovi.

VIEDEŇ. Rakúsky tenista Dominic Thiem odohral v nedeľu emotívny rozlúčkový zápas. V exhibičnom dueli vo Viedni, ktorý sa hral na jeden set, zdolal svojho dlhoročného súpera Alexandra Zvereva z Nemecka 6:3.

Bývalý tretí hráč svetového rebríčka však oficiálne ukončí profesionálnu kariéru až na tohtotýždňovom turnaji ATP v rakúskej metropole.

Stretnutie sledovalo 5000 divákov, nechýbal ani špeciálny hosť - tenisová legenda Boris Becker. Thiem si za súpera vybral Zvereva zámerne, práve s ním odohral pamätné finále na US Open v roku 2020.

V New Yorku prehral prvé dva sety, ale dokázal nepriaznivý vývoj otočiť a po víťaznej päťsetovej dráme získal svoj prvý a jediný grandslamový titul v kariére.

Tridsaťjedenročnému Rakúšanovi vytvorili počas exhibície čestný špalier aj jeho bývalí tenisoví kolegovia Frances Tiafoe, Matteo Berrettini, Jack Draper, jeho niekdajší tréner Nicolas Massu, a okrem Beckera aj ďalší Nemci Tommy Haas a Matthias Bachinger.

Po stretnutí premietli video s najdôležitejšími momentmi Thiemovej kariéry, gratulačné odkazy mu zanechali tenisoví velikáni Novak Djokovič, Rafael Nadal či Roger Federer.

"Bola to neuveriteľná jazda. Vy ste boli v mojom živote tí najdôležitejší - moji súperi a priatelia. Vždy bolo pre mňa potešením byť s vami. Znamená to pre mňa veľa, že ste tu dnes so mnou. Nemohol to byť pre mňa krajší zážitok," vyznal sa Thiem podľa webstránky ATP Tour.

Kariéru definitívne uzavrie tento týždeň na domácom turnaji vo Viedni. Záverečný duel odohrá možno už v utorok, keď sa v 1. kole dvojhry stretne s Talianom Lucianom Darderim.

Thiem vybojoval na okruhu ATP dokopy 17 titulov. Jeho kariéru poznačilo vážne zranenie zápästia, ktoré utrpel v roku 2021. Aj keď sa o rok neskôr vrátil na súťažné kurty, nedokázal už obnoviť niekdajšiu formu a v máji 2024 oznámil, že táto sezóna bude jeho posledná.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bola to neuveriteľná jazda. Thiem dal bodku za kariérou rozlúčkovým zápasom