Tréneri boli proti tomu, aby nastúpil. On vo finále zdolal Nadala

Američan Taylor Fritz sa stal víťazom turnaja v Indian Wells.
Američan Taylor Fritz sa stal víťazom turnaja v Indian Wells. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|21. mar 2022 o 07:00 (aktualizované 21. mar 2022 o 08:00)

Vo finále nezískal Nadal ani set.

Indian Wells 2022

Dvojhra mužov - finále:

Taylor Fritz (USA-20) - Rafael Nadal (Šp.-4) 6:3, 7:6 (5)

INDIAN WELLS. Víťazná séria španielskeho tenistu Rafaela Nadala sa skončila. Rekordér v počte grandslamových titulov prehral prvýkrát v sezóne, keď vo finále turnaja v Indian Wells nestačil na Taylora Fritza 3:6, 6:7 (5).

Predtým vyhral prípravný turnaj pred Australian Open, samotný grandslam v Melbourne a tiež turnaj v mexickom Acapulcu. V Kalifornii cestou do finále zdolal piatich súperov, a tak vyhral prvých 20 zápasov v sezóne.

Tretiu desiatku víťazných duelov však už nenačal. Fritz vynikajúco vstúpil do zápasu, keď v prvom sete vyhrával 4:0. Nadal síce potom dokázal zmazať jeden z dvoch brejkov, ale prvý set ukončil tretím prehraným servisom.

V druhom sete sa Nadal dostal k niekoľkým možnostiam, ale Fritz sa obdivuhodne držal v hre. V tajbrejku prehrával 4:5, ale následne získal obe podania španielskeho favorita a premenil svoj druhý mečbal.

Dvadsaťštyriročný Fritz nasadený ako dvadsiaty si vybojoval druhý titul na hlavnom profesionálnom okruhu, prvý na podujatiach Masters.

"Vyhrať tento turnaj je špeciálne. Indian Wells bol je jeden z tých detských snov, o ktorých si nikdy nemyslíte, že sa môžu splniť. Stále si hovorím: 'Nie, nie. Toto v žiadnom prípade nie je skutočné'," povedal Fritz.

Zároveň ukončil dlhé 21-ročné americké čakanie na víťaza Indian Wells. Napodobnil tak úspech legendárneho Andreho Agassiho z roku 2001.

O jedenásť rokov staršiemu Nadalovi zabránil v zisku 37. trofeje z turnajov prestížnej série, čím by Španiel vyrovnal rekord Srba Novaka Djokoviča.

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)

Nadal sa počas zápasu nechal dvakrát ošetriť pre ťažkosti v hornej časti tela. Okrem bolesti mal aj problémy s dýchaním: "Neviem ešte, či je to niečo s rebrami. Každopádne je to bolesť, ktorá ma značne limituje."

Zdravotne úplne fit však nebol ani jeho súper, ktorý si podvrtol členok. V nedeľu ráno sa obával, že pre bolesť ani nebude môcť nastúpiť.

"Rozhodol som sa na poslednú chvíľu, viacero členov môjho tímu bolo proti. Keď som však vyšiel na kurt, všetko bolo preč, nijako ma to neobmedzovalo," priznal Fritz. V rebríčku ATP sa posunul na 8. miesto, čo je jeho maximum.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tréneri boli proti tomu, aby nastúpil. On vo finále zdolal Nadala