Slováci sa nesťažovali, hviezda Grékov áno. Do nedele vymenia všetky sedačky

Grécky kapitán Apostolos Tsitsipas (otec Stefanosa) a Alex Molčan pred jednou z montovaných tribún s bielymi sedačkami. V nedeľu by mali byť už všetky modré.
Grécky kapitán Apostolos Tsitsipas (otec Stefanosa) a Alex Molčan pred jednou z montovaných tribún s bielymi sedačkami. V nedeľu by mali byť už všetky modré. (Autor: Viktor Kiššimon)
Viktor Kiššimon|16. sep 2023 o 22:28

V zápase Grécko - Slovensko v Davis Cupe je stav 1:1.

ATÉNY. V roku 1896 hostil prvé novodobé olympijské hry, konali sa tu koncerty, módne prehliadky aj rôzne športové podujatia a tento víkend tu premiérovo hrá tenis.

Daviscupové stretnutie Grécko - Slovensko sa hrá na výnimočnom mieste, historickom Panaténskom štadióne v Aténach. Pre atraktívne dejisko však už organizátori riešia menší problém.

Z Atén píše reportér SME Viktor Kiššimon

Už pri príchode na prvý tréning na dokončenom tenisovom dvorci sa členom slovenského daviscupového tímu niečo nepozdávalo.

"Komu napadlo umiestniť sem biele sedačky?" spýtal sa zdanlivo zbytočnú otázku jeden z trénerov Tomáš Krupa hľadiac na zmontovanú tribúnu pre VIP hostí. 

"Dobre to ťahá oči," pridal sa líder slovenského tímu Alex Molčan. Keď sa do bielych sedačiek oprelo ostré slnko, leskli sa a viditeľnosť žltých loptičiek nebola pri takom pozadí ideálna.

Pohľad na tenisový kurt na štadióne Panathenaic počas zápasu Tsitsipas - Klein. Na montovaných tribúnach boli biele sedačky, jedna z nich zostala poloprázdna.
Pohľad na tenisový kurt na štadióne Panathenaic počas zápasu Tsitsipas - Klein. Na montovaných tribúnach boli biele sedačky, jedna z nich zostala poloprázdna. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)

"Tribúny sa zaplnia a bude po probléme," lakonicky ukončil debatu Lukáš Klein. Slovenský tím nepodal žiadny oficiálny protest.

Po tréningoch to nespravili ani domáci Gréci. Stačilo však, aby domáca hviezda odohrala prvý duel a všetko je inak.

Stefanos Tsitsipas mal v druhej dvojhre proti Kleinovi na mále. Odpor Slováka zlomil až v treťom sete, po tom, čo Klein pre kŕče odstúpil.

Tsitsipas sa po zápase na biele sedačky verejne sťažoval. Aj preto, že na jednu z dvoch montovaných tribún prišlo menej divákov a slnko poriadne pálilo. V nedeľu by už mali byť všetky sedačky vymenené za modré.

Stav zápasu Grécko - Slovensko je po prvom dni 1:1. Najskôr Alexandros Skorilas prehral s Alexom Molčanom jasne 1:6, 1:6. V druhej dvojhre potom favorzovaný Stefanos Tsitsipas zdolal Kleina 6:7, 7:6, 4:0 - skreč.

Program duelu Grécko - Slovensko

Nedeľa od 10:00 SELČ:

Petros Tsitsipas, Michail Pervolarakis - Lukáš Klein, Igor Zelenay

Stefanos Tsitsipas - Alex Molčan

Alexandros Skorilas Skorilas - Lukáš Klein

/po 1. hracom dni je stav vyrovnaný 1:1/

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Slováci sa nesťažovali, hviezda Grékov áno. Do nedele vymenia všetky sedačky