Nezabudnuteľný a heroický výkon dal šancu na šalátovú misu (ohlasy médií)

Lorenzo Musetti.
Lorenzo Musetti. (Autor: TASR – Jakub Kotian)
Sportnet, TASR|6. mar 2022 o 08:40

Lorenzo Musetti si vyslúžil chválu talianskych novinárov.

BRATISLAVA, RÍM. Slovenskí tenisti po tretí raz za sebou skončili pred bránami finálového turnaja Davisovho pohára.

Na harde v bratislavskom NTC boli blízko k zisku skalpu favorizovaného Talianska, no nevyužili vedenie 2:1 po štvorhre a neodplatili súperom prehru z roku 2009 z antuky v sardínskom Cagliari.

Slováci budú v septembri hrať o to, aby v roku 2023 opäť mali šancu zabojovať o postup na finálový turnaj Davisovho pohára.

Okrem Talianska majú účasť na vyvrcholení tohtoročnej edície istú vlaňajší finalisti Chorváti, držitelia voľných kariet Srbsko s Veľkou Britániou, Nemecko, USA, Austrália, Španielsko, Francúzsko, Švédsko, Holandsko, Argentína, Belgicko, Kazachstan a Kórejská republika.

Prečítajte si ohlasy talianskych médií na víťazstvo nad Slovenskom 3:2 v kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Davisovho pohára tenisových tímov:

Federazione Italianna Tennis: "Slovensko - Taliansko 2:3 - Sinner nesklamal, nezabudnuteľný prvý daviscupový triumf Musettiho."

Gazzetta dello Sport: "Taliansko sa prebojovalo na finálový turnaj Davisovho pohára. Musetti pri daviscupovom singlovom debute zdolal Gombosa a získal rozhodujúci bod."

Ubitennis: "Musetti zabezpečil Taliansku postup. Gombos padol v troch setoch."

Corriere dello Sport: "Heroický výkon Musettiho dáva Taliansku šancu zabojovať o daviscupový triumf."

ANSA: "Taliansko si opäť zahrá o šalátovú misu. Lorenzo Musetti po skvelom obrate pokoril Norberta Gombosa a vybojoval rozhodujúci bod."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Nezabudnuteľný a heroický výkon dal šancu na šalátovú misu (ohlasy médií)