02.08.2024 08:30
Deň 7
Paríž 2024

Schmiedlová čakala, kedy sa dostane do tranzu. Po zápase hovorila iba tri minúty

Anna Karolína Schmiedlová po semifinále OH v Paríži.
Fotogaléria (8)
Anna Karolína Schmiedlová po semifinále OH v Paríži. (Autor: TASR / Martin Baumann)
Titanilla Bőd|2. aug 2024 o 00:25

V zápase o bronz sa Slovenka stretne so svetovou jednotkou.

PARÍŽ. Na zápas nastúpila s vedomím, že bez ohľadu na výsledok ju čaká v Paríži ešte jeden súboj. Na rozdiel od tradičných tenisových turnajov sa totiž na olympiáde hrá aj zápas o bronz.

A na rozdiel od turnajov sa zápasy hrajú v rýchlom slede: Slovenka Anna Karolína Schmiedlová odohrala na OH 2024 v Paríži za päť dní päť zápasov.

Ten piaty proti Chorvátke Donne Vekičovej napokon rozhodol o tom, že namiesto dňa voľna čaká Slovenku v piatok už ďalšie stretnutie.

Schmiedlová totiž podľahla v semifinále ženskej dvojhry na OH 2024 Vekičovej 4:6, 0:6 a v piatok o 15.00 bude hrať o bronz so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou z Poľska.

Nervózna Vekičová

Na rozdiel od predchádzajúcich dní, keď Schmiedlová musela hrať v najväčšej horúčave, semifinále bolo na programe až večer.

Po súboji Djokoviča s Tsitsipasom sa ženy dostali na centrálny dvorec Philippa Chatriera tesne pred desiatou.

Zápas trval hodinu a sedem minút, druhý set bol vybavený za 26 minút. To sa už hralo pod zatiahnutou strechou, lebo Parížom sa prehnala búrka, pred dvorcom lietali umelohmotné stoličky i slnečníky.

Vekičová dominovala od polovice prvého setu, v druhom nedovolila Schmiedlovej ani gem.

„Bola som agresívna a teraz som servovala asi najlepšie počas celého turnaja,“ zhodnotila Chorvátka svoju hru.

Fotogaléria zo zápasu Anna Karolína Schmiedlová - Donna Vekičová na OH Paríž 2024

Na kurte bola suverénna, hoci prežívala úplne iné pocity.

„Ťažko sa mi hovorí o mojom zápase, lebo som bola veľmi nervózna a boli chvíle, keď som chcela len zmiznúť z kurtu. Bola som nervóznejšia, než keď som hrala semifinále Wimbledonu,“ dodala Chorvátka.

Po skončení zápasu sa rozplakala. Olympijskú medailu už má istú.

„Bol to môj hlavný cieľ na tento rok. Nemám slov, že mám medailu z olympiády. Finále si užijem. Päť zápasov po sebe som tu umierala, teraz si to budem užívať. Fanúšikov, atmosféru a všetko,“ vravela Vekičová.

Veľmi sa teší na voľný deň, finále je na programe až v sobotu. Jej súperkou bude Číňanka Čchin-wen Čeng.

„Keď som videla, že Iga prehrala, vravela som si, že o to viac musím vyhrať svoj zápas,“ vravela so smiechom Vekičová.

Uznala aj kvality Schmiedlovej. „Hrala dobre, ale v druhom sete som bola kompletne v zóne, nechcela som jej dovoliť ani jednu loptičku. Ale hrá na tomto turnaji skvele a želám jej veľa šťastia v zápase o bronz,“ povedala Chorvátka.

Bolo to ťažké

Schmiedlová prišla medzi novinárov neskôr a po prehre bola pochopiteľne sklamaná. „Bolo ťažké, naozaj ma to bude mrzieť a aj mrzí. Donna hrala veľmi dobre, agresívne, takže ku koncu som tam nemala veľa šancí,“ zhodnotila zápas slovenská tenistka.

„Veľmi dobre podávala a tým si dosť pomáhala. Podmienky boli iné ako v minulé dni, nepodarilo sa mi ju tak rozbehať a dostať ju pod tlak. Hrala veľmi rýchlo. Až tak ma neprekvapila, ale nerobila veľa chýb,“ skonštatovala Schmiedlová.

„Čakala som, kedy sa dostanem do takého tranzu, ako predošlé dni. Keď bol stav 4:5, bol tam taký dlhý gem. Alebo som si nemusela prehrať servis hneď na začiatku,“ hľadala kľúčové situácie zápasu.

Na oddych nebude mať veľa času, zápas o bronz sa hrá v piatok popoludní. „Nepomáhalo mi pred zápasom, že prípadne budem musieť hrať so Swiatekovou o tretie miesto, ale už aj to je super, že som medzi štyrmi najlepšími,“ vravela 29-ročná slovenská tenistka.

„Hrám proti svetovej jednotke, ale možno je to aj jedna šanca naviac,“ poznamenala na margo netradičného zápasu o tretie miesto.

Na viac otázok a odpovedí už nezostal čas. Mixzónu organizátori neúprosne ukončili po troch minútach so slovami, že hráčku čaká v piatok ďalší zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Schmiedlová čakala, kedy sa dostane do tranzu. Po zápase hovorila iba tri minúty