Je to oficiálne. Federer absolvuje svoju rozlúčku po boku Nadala

Roger Federer s Rafaelom Nadal počas Laver Cupu 2017.
Roger Federer s Rafaelom Nadal počas Laver Cupu 2017. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. sep 2022 o 14:00

Bude to nezabudnuteľný zápas, napísal Rafael Nadal.

LONDÝN. Švajčiarsky tenista Roger Federer si v piatok na Laver Cupe zahrá štvorhru s Rafaelom Nadalom, po tomto zápase oficiálne ukončí kariéru.

Vo štvrtok to oznámili organizátori Laver Cupu. Federer s Nadalom nastúpia za tím Európy proti dvojici z Výberu sveta Francesovi Tiafoeovi a Jackovi Sockovi.

Deblový duel ukončí piatkový program v londýnskej O2 Aréne.

Vo dvojhre predtým nastúpia Nór Casper Ruud proti Američanovi Jackovi Sockovi a Grék Stefanos Tsitsipas proti Argentínčanovi Diegovi Schwartzmanovi a Brit Andy Murray sa stretne s Austrálčanom Alexom de Minaurom.

Lúčiacemu sa Federerovi tak vyšlo želanie, 41-ročný tenista si túžil v poslednom zápase kariéry zahrať po boku svojho španielskeho rivala:

"Mali sme vždy rešpekt jeden k druhému, k rodinám, k našim trénerským tímom, vždy sme spolu vychádzali naozaj dobre.

Mali sme pekný vzťah a myslím si, že by to možno bolo skvelé posolstvo nielen pre tenis, ale aj pre šport a možno aj mimo neho.

Z tohto dôvodu si myslím, že by to bolo skvelé a očividne by to bol špeciálny moment," uviedol Federer ešte pred oznámením organizátorov.

Nadal sa teší, že jeho deblovým partnerom bude práve Federer.

"Najdôležitejší hráč v mojej kariére sa lúči s vrcholovým tenisom. Nemôže byť nič krajšie, ako stáť po jeho boku vo štvorhre. Bude to nezabudnuteľný zápas. Som veľmi vďačný za túto príležitosť," uviedol na sociálnych sieťach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Je to oficiálne. Federer absolvuje svoju rozlúčku po boku Nadala