Takto grandslamový titul nezíska, Federer kritizuje hru Zvereva

Nemecký tenista Alexander Zverev.
Nemecký tenista Alexander Zverev. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. sep 2024 o 14:50

Olympijský víťaz stále čaká na titul z turnajov veľkej štvorky.

BERLÍN. Legendárny švajčiarsky tenista Roger Federer sa pred víkendovým Laver Cupom v Berlíne kriticky vyjadril k hre Nemca Alexandra Zvereva.

Považuje ju za príliš pasívnu, pričom v nej robí stále tie isté chyby. Zároveň však pripomenul potenciál aktuálnej dvojky rebríčka ATP.

"Nie som jeho tréner, takže môžem slobodne hovoriť. Keď ho sledujem pri hre, ja vidieť, že hrá príliš pasívne a príliš defenzívne v rozhodujúcich momentoch," uviedol Federer v rozhovore pre DPA.

Olympijský víťaz z Tokia stále čaká na prvý grandslamový titul. V roku 2020 prehral vo finále US Open, v rovnakej fáze neuspel ani na Roland Garros 2024.

"Proti najlepším hráčom na svete sa musíte postaviť iniciatívne a hrať útočne. Proti Taylorovi Fritzovi to nespravil," uviedol rodák z Bazileja s odkazom na tohtoročné štvrťfinále US Open.

Roger Federer.
Roger Federer. (Autor: TASR/AP)

Dvadsaťnásobný grandslamový víťaz Federer zdôraznil, že Zverev má veľký potenciál: "Nechýba mu veľa, ale ak chcete získať grandslamovu trofej, musíte si dôverovať. Titul sa k vám len tak nedostane, najmä nie ten prvý."

Zverev sa v Berlíne pripojí ku Carlosovi Alcarazovi, Grigorovi Dimitrovovi, Daniilovi Medvedevovi, Casperovi Ruudovi a Stefanovi Tsistsipasovi, ktorí budú vo farbách tímu Európy súperiť s "výberom sveta" na Laver Cupe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Takto grandslamový titul nezíska, Federer kritizuje hru Zvereva