Séria pokračuje tam, kde začala. Jamrichová vo Wimbledone stále nestratila ani set

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová počas Wimbledonu 2024.
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová počas Wimbledonu 2024. (Autor: REUTERS)
Sportnet|11. júl 2024 o 16:15

Slovenská tenistka je medzi najlepšou osmičkou turnaja.

Wimbledon 2024

Dvojhra junioriek - osemfinále:

Renáta Jamrichová (SR-1) - Sonja Žijenbajevová (Kaz.) 7:5, 6:4

LONDÝN. Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa piatykrát po sebe prebojovala minimálne do štvrťfinále juniorského grandslamového turnaja.

Túto sériu začala pred rokom práve v londýnskom All England Clube, keď napokon vo dvojhre aj vo štvorhre stroskotala v semifinále Wimbledonu.

Tentokrát má trnavská rodáčka dobre našliapnuté k tomu, aby svoj minuloročný zápis aspoň vyrovnala, keďže po výhre na Kazaškou Sonjou Žijenbajevovou 7:5, 6:4 je už medzi najlepšou osmičkou turnaja.

Doposiaľ turnajom prechádza veľmi hladko, keďže v troch zápasoch nestratila ani set. Avšak, Kazaška jej nedala nič zadarmo a získala viac gemov ako dve predošlé súperky slovenskej juniorky dokopy.

Jamrichová v prvom sete prehrávala 1:4 a čelila brejkbalu. Z tohto stavu sa však dokázala dostať a otočila skóre prvého setu, čo jej veľmi pomohlo do ďalšieho priebehu. Napokon po 75 minútach premenila tretí mečbal.

V zápase spravila deväť dvojchýb, no napriek tomu mala pozitívnu bilanciu víťazných úderov a nevynútených chýb (26:22). Hrala veľmi aktívne a darilo sa jej aj na pri hre na sieti, kde mala 73-percentnú úspešnosť.

Sedemnásťročná Jamrichová v boji o semifinále nastúpi proti bulharskej rovesníčke Rositse Denčevovej, ktorá takisto na turnaji ešte nestratila set.

Bulharke v aktuálnom juniorskom rebríčku ITF patrí 18. miesto, Jamrichová figuruje na druhej priečke za českou líderkou Laurou Samsonovou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Séria pokračuje tam, kde začala. Jamrichová vo Wimbledone stále nestratila ani set