Jamrichová doplatila na únavu aj zranenie. Jej víťaznú sériu uťala spoluhráčka

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová.
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová. (Autor: REUTERS)
Miroslav Kováčik|6. jún 2024 o 14:20

Z postupu sa teší Češka Tereza Valentová.

Roland Garros 2024

Dvojhra junioriek - štvrťfinále:

Renáta Jamrichová (SR-1) - Tereza Valentová (ČR-12) 3:6, 2:6

PARÍŽ. Vlani v septembri proti sebe bojovali o postup do finále juniorského US Open. Bol to fyzicky aj psychicky náročný zápas. 

Najskôr bol prerušený pre teplo, na začiatku rozhodujúceho setu pre búrku. Hráčky dlho čakali na to, kým sa budú môcť vrátiť na kurt.

S nútenými prestávkami sa lepšie vyrovnala Češka Tereza Valentová, ktorá o štyri mesiace mladšiu Renátu Jamrichovú zdolala 3:6, 6:4, 6:3.

"Po druhej pauze sme nastúpili na kurt až o nejakej ôsmej večer a už som nemala veľa šancí. Terka zahrala skutočne veľmi dobre," priznala Slovenka.

O trištvrte roka neskôr spoločne hrajú štvorhru na Roland Garros, no zhodou okolností sa ich cesty stretli aj vo štvrťfinále dvojhry. 

V Paríži to však nebola taká dráma ako v New Yorku. Česká tenistka potvrdila dobrú formu a do semifinále prenikla po výsledku 6:3, 6:2.

Valentová postúpila medzi najlepšiu osmičku turnaja bez straty jediného setu a v podobnom duchu pokračovala aj v stretnutí proti Jamrichovej.

Vo výmenách do štyroch úderov jasne dominovala, hrala agresívne a výrazne jej pomáhala aj jej súperka, ktorá v prvom sete zahrala deväť dvojchýb.

Valentová síce vstupovala do turnaja ako nasadená dvanástka, no v rebríčku WTA jej patrí už 337. miesto a v tejto sezóne chce ísť ešte vyššie. Na konte má aj dva singlové tituly na podujatiach kategórie W15.

"Vstup medzi ženy nemohol byť lepší. Priala by som si byť do dvojstovky, aby som sa dostávala na kvalifikácie grandslamov," povedala Valentová, ktorá bola začiatkom roka na konci siedmej svetovej stovky. 

V druhom sete sa obraz hry príliš nezmenil. Na Jamrichovej bolo vidieť únavu a tiež nebola stopercentne fit, keďže mala tejp v oblasti brucha.

Niektoré výmeny v predklone dlho vydýchavala a jej deblová partnerka jej nedala ani najmenšiu šancu vrátiť sa do zápasu. Od druhom sete od stavu 4:2 zaznamenala dve čisté hry, čím spečatila postup.

Na grandslamových turnajoch tak prišla o víťaznú sériu vo dvojhre, ktorá trvala deväť zápasov, najmä vďaka triumfu na Australian Open.

Jamrichová rozdala niekoľko podpisov, hoci bolo na jej tvári vidieť veľký smútok. Zverenka trénera Jána Matúša si však o kolo zlepšila svoje vlaňajšie účinkovanie, kedy na parížskej antuke vypadla v dvojhre v osemfinále.

Spolu s Valentovou ju čaká vo štvrtok aj štvrťfinále štvorhry proti česko-nemeckému páru Julie Paštíková, Julia Stuseková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jamrichová doplatila na únavu aj zranenie. Jej víťaznú sériu uťala spoluhráčka