Šramková je vo finále. Na turnaji v Tunisku si zahrá o titul prvýkrát v kariére

Rebecca Šramková
Rebecca Šramková (Autor: REUTERS)
TASR|14. sep 2024 o 18:57 (aktualizované 14. sep 2024 o 20:19)

Využila hneď prvý mečbal.

MONASTIR. Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa prvýkrát v kariére prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA.

V sobotňajšom semifinálovom dueli v tuniskom Monastire zdolala siedmu nasadenú Talianku Luciu Bronzettiovú 6:3, 6:4.

V boji o titul sa stretne v nedeľu s Britkou Sonay Kartalovou, jej súperka Eva Lysová z Nemecka semifinálový zápas skrečovala v úvodnom sete za stavu 5:1 pre Kartalovú.

Dvadsaťsedemročná Slovenka vstúpila do zápasu výborne, keď hneď v úvode brejkla súperku a dostala sa do vedenia 2:0. Následne za stavu 2:3 vyhrala štyri gemy za sebou a uchmatla set pre seba v pomere 6:3.

Vstup do toho druhého vyšiel síce lepšie 86. hráčke svetového rebríčka, no Šramková sa postupne dokázala dostať späť do tempa a poradilo sa jej otočiť stav z 0:2 na 3:2.

Koncovka setu opäť patrila zverenke trénera Milana Martinca. Za stavu 5:4 pri podaní súperky premenila v desiatom geme hneď svoj prvý mečbal a po 92-minútovom boji sa mohla tešiť z premiérového postupu do finále na hlavnom profesionálnom okruhu.

"Dnes boli lepšie poveternostné podmienky ako včera, bolo menej veterno. Dobre som cítila loptu, myslím si, že som podala celkom dobrý výkon.

Čo sa týka zdravotnej stránky, bolo to oveľa lepšie ako včera. Neviem, ako je to možné. Mám však skvelý tím, ktorý ma na dnes dobre pripravil.

Turnaj v Monastire je skvelý, teda všetko okrem vetra. Teším sa, že som vo finále, už teraz viem, že sa sem rada vrátim aj na budúci rok.

Chcela by som sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí mi fandia, som vďačná za všetky správy, ktoré som dostala.

Aj keď som na všetky ešte nestihla odpísať, veľmi si to vážim. Verím, že mi budete fandiť aj vo finále," uviedla Šramková pre webstránku Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Šramková predtým na turnaji vyradila v 1. kole francúzsku kvalifikantku Elsu Jacquemotovú, v osemfinále jej krajanku a druhú nasadenú Claru Burelovú a vo štvrťfinále po takmer triapolhodinovom boji zdolala Španielku Saru Sorribesovú Tormovú.

WTA Monastir

dvojhra - semifinále:

Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Lucia Bronzettiová 6:3, 6:4

Sonay Kartalová (V.Brit.) - Eva Lysová (Nem.) 5:1, Lysová skreč

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šramková je vo finále. Na turnaji v Tunisku si zahrá o titul prvýkrát v kariére