VIDEO: Šramkovej vyšiel reparát dokonale. Oslavuje svoj prvý titul na okruhu WTA

Rebecca Šramková na turnaji WTA v Hua Hin 2024.
Rebecca Šramková na turnaji WTA v Hua Hin 2024. (Autor: X/WTA Thailand Open)
Sportnet, TASR|22. sep 2024 o 13:05 (aktualizované 22. sep 2024 o 13:45)

V priebehu dvoch týždňov hrala dvakrát finále.

WTA Hua Hin 2024

Dvojhra žien - finále:

Rebecca Šramková (SR) - Laura Siegemundová (Nem.) 6:4, 6:4

HUA HIN. Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa vo veku 27 rokov dočkala prvého titulu na okruhu WTA, keď ovládla turnaj v thajskom Hua Hin.

Vo finále si poradila s rovnako nenasadenou Nemkou Laurou Siegemundovou v dvoch setoch 6:4, 6:4 a dosiahla životný úspech.

Šramková má skvelú formu. Len pred týždňom sa prvý raz v kariére predstavila vo finále. V tuniskom Monastire nestačila na Britku Sonay Kartalovú 3:6, 5:7.

V parádnych výkonoch však pokračovala hneď na nasledujúcom podujatí, ktoré jej už prinieslo životný výsledok. Oba turnaje patria do kategórie WTA 250.

Šramkovej patrilo do nedele v rebríčku WTA 102. miesto, Siegemundová figurovala o tri priečky vyššie. Isté však je, že Slovenka si vo svetovom poradí výrazne polepší.

VIDEO: Zostrih zápasu Rebecca Šramková - Laura Siegemundová

Šramková sa vďaka výsledkom v Thajsku v pondelok stane slovenskou singlovou jednotkou. Už po semifinále v Hua Hine mala istý prienik do deviatej desiatky rebríčka WTA.

Zisk premiérového titulu na okruhu znamená, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou posunie do ôsmej desiatky renkingu.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka hneď na začiatku stretnutia prišla o svoj servis a prehrávala 0:2, no vzápätí si „požičané“ vzala späť aj s úrokmi a otočila na 4:2 vo svoj prospech. To bolo napokon rozhodujúce pre víťazstvo v prvom sete.

V tom druhom hneď úvodnom geme mala Šramková štyri brejkbaly, no skúsenejšia 36-ročná Nemka dokázala z tejto nepríjemnej pozície „vykľučkovať“.

VIDEO: Rebecca Šramková a jej skvelý úder vo finále

Ako rozhodujúca na nakoniec ukázal deviaty gem, v ktorom Slovenka získala servis súperky a vzápätí pri vlastnom podaní čistou hrou dotiahla zápas do víťazného konca.

Šramková po zisku prvého titulu na okruhu WTA neskrývala emócie.

"Chce sa mi plakať, ale som silná. Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo zvíťaziť. Rada by som poďakovala všetkým ľuďom, ktorí majú zásluhu na tomto turnaji. Chcem poďakovať aj môjmu trénerovi. Túto trofej by som chcela venovať svojmu dedovi, ktorý sa lieči z rakoviny. Je to pre teba," uviedla Slovenka v prvom pozápasovom interview priamo na dvorci.

Siegemundová bola po stretnutí sklamaná: "Každý by chcel vyhrať túto krásnu trofej. Musím však pogratulovať Rebeke, predviedla skvelý tenis počas uplynulých dvoch týždňov. Už na minulom turnaji hrala dobre. Zaslúžene vyhrala."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»VIDEO: Šramkovej vyšiel reparát dokonale. Oslavuje svoj prvý titul na okruhu WTA