Nadal utrpel únavovú zlomeninu rebra, ohrozený je aj štart na Roland Garros

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|22. mar 2022 o 16:10

Na dvorcoch bude podľa prognóz chýbať štyri až šesť týždňov.

MADRID. Zdravotné komplikácie španielskeho tenistu Rafaela Nadala si vyžiadajú nútenú pauzu v dĺžke štyri až šesť týždňov.

Tridsaťpäťročná trojka svetového rebríčka si od súťažného diania oddýchne minimálne do konca apríla. Informuje o tom web BBC Sports.

Ohrozená je tak aj jeho účasť na grandslamovom turnaji Roland Garros (22. máj - 5. jún), na ktorom chcel zabojovať o svoj 14. triumf.

Nadal avizoval po neúspešnom finále na turnaji v americkom Indian Wells, že má problémy s dýchaním. V Kalifornii ho zdolal domáci Taylor Fritz 6:3, 7:6 (5) a stal sa jeho prvým premožiteľom v tomto roku.

"Mal som bolesti, ťažko sa mi dýchalo. Neviem, či to vystreľovalo od rebra, pri dýchaní a rýchlych pohyboch som mal pocit, akoby ma pichali ihlami. Prehru som však akceptoval ihneď. Mal som v druhom sete svoje šance, ale nevyužil som ich. 

Klobúk dolu pred súperom. Hral výborne, ale myslím si, že v semifinále odohral ešte lepší zápas proti Rubľovovi. Mal proti sebe ťažšieho súpera než vo finále. A spomínam si, že tento rok hral dobre už aj v Austrálii, kde len tesne prehral s Tsitsipasom," zhodnotil v nedeľu Nadal.

Zdravotné testy po zápase potvrdili, že Nadal má únavovú zlomeninu rebra. V najbližšom období bude chýbať na turnajoch ATP v Monte Carle a Barcelone, ktoré slúžia ako príprava na spomínaný antukový grandslamový turnaj v Paríži.

"Nie je to dobrá správa a neočakával som to. Po tak skvelom štarte do sezóny je to zničujúce a som z toho smutný. Obzvlášť, ak teraz začína dôležitá časť sezóny, v ktorej som vždy dosahoval dobré výsledky. Vždy som však mal bojovného ducha. Teraz musím mať trpezlivosť a pracovať na uzdravení," uviedol Nadal podľa portálu tennis.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal utrpel únavovú zlomeninu rebra, ohrozený je aj štart na Roland Garros