Horší tenis už azda hrať nemôžem, vravel Nadal po finálovej prehre. Sústredí sa už na olympiádu

Rafael Nadal vo finále turnaja ATP v Bastade 2024.
Rafael Nadal vo finále turnaja ATP v Bastade 2024. (Autor: TASR/TT News Agency via AP)
SITA|22. júl 2024 o 10:55

Stále tak čaká na prvý titul na okruhu ATP od roku 2022, keď štrnástykrát vyhral Roland Garros.

BRATISLAVA. Španielsky tenista Rafael Nadal neuspel v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP 250 v Bastade. Nepripísal si tak na konto prvý titul na okruhu ATP od roku 2022, keď štrnástykrát vyhral Roland Garros v Paríži.

Na švédskej antuke bol nad jeho sily Nuno Borges z Portugalska, ktorý triumfoval 6:3, 6:2 a získal premiérový titul na okruhu ATP.

Nadal: Akoby som nemal dosť energie

Tridsaťosemročný Nadal vo finálovom súboji predviedol iba päť víťazných úderov a nenadviazal na výkony, ktoré predvádzal v predchádzajúcich dueloch. Svoj výkon hodnotila bývalá svetová jednotka sebakriticky.

„Akoby som nemal dosť energie. Horší tenis už azda hrať nemôžem. Výkon môjho súpera bol oveľa lepší. Využíval svoje silné herné stránky a dobre sa chopil príležitostí. Gratulujem mu k výhre, je úplne zaslúžená,“ povedal víťaz 22 grandslamových titulov pre španielsky denník Marca.

Turnaj v Bastade bol pre Španiela generálka na OH 2024 v Paríži. Bude tam bojovať vo dvojhre aj štvorhre. Svedomito sa pripravoval počas mesiacov jún a júl vo svojej akadémii v rodnom meste Manacor na španielskom ostrove Malorka.

Nadal sa dokonca odhlásil z londýnskeho Wimbledonu, aby sa mohol čo najsvedomitejšie pripraviť na svoje asi posledné OH, na ktoré sa dostal iba na základe chráneného rebríčkového postavenia.

Finále v Bastade ho v rekingu ATP posunulo o sto miest, ale iba na 161. priečku.

Pre olympiádu urobil maximum

„Aktuálnym cieľom je olympiáda. Verte, že som urobil maximum pre to, aby som tam cestoval čo najviac pripravený. Olympijské hry sú najdôležitejšou udalosťou v športe, je špeciálne reprezentovať Španielsko. Chcem si užiť tento týždeň prípravy a potom súťaž. Dúfam, že v tréningu nájdem s tímom dobrú energiu,“ povedal jeden z najlepších tenistov v histórii.

Vo štvorhre vytvorí pár s úradujúcim parížskym šampiónom Carlosom Alcarazom. Nadal už má vo svojej zbierke dve zlaté olympijské medaily.

Dvojhru pod piatimi kruhmi ovládol v Pekingu 2008, štvorhru po boku Marca Lópeza o osem rokov neskôr v Riu de Janeiro.

„Viem, že ak sa mi podarí hrať dobrý tenis na individuálnej úrovni, urobím to aj vo štvorhre , ale musím dobre analyzovať, čo sa tento týždeň stalo, a tvrdo pracovať. Som presvedčený, že Carlos Alcaraz bude na vysokej úrovni, keďže prichádza vo forme. Tento týždeň budeme spolu trénovať,“ uzavrel „Rafa“.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Horší tenis už azda hrať nemôžem, vravel Nadal po finálovej prehre. Sústredí sa už na olympiádu