VIDEO: Venovali si plno superlatív. Djokovič a Nadal odohrali posledný zápas

Novak Djokovič a Rafael Nadal.
Novak Djokovič a Rafael Nadal. (Autor: REUTERS)
REUTERS|19. okt 2024 o 23:02

Nadal po finálovom turnaji Davisovho pohára ukončí kariéru.

BRATISLAVA. Rafa Nadal poďakoval Novakovi Djokovičovi za to, že ho donútil hrať za hranicami svojich možností, keď sa obaja veľkí rivali v sobotu naposledy stretli na exhibičnom podujatí Six Kings Slam v Saudskej Arábii pred tým, ako Španiel ukončí svoju veľkolepú kariéru.

Nadala, ktorý po finále Davisovho pohára na budúci mesiac ukončí kariéru, zdolal Djokovič v zápase o tretie miesto 6:2, 7:6 (5).

"Ďakujem Novakovi za všetko, za všetky chvíle, ktoré sme počas našej kariéry na kurte prežili. Bola to úžasná rivalita," povedal Nadal, ktorého mužský rekord v počte získaných 22 grandslamových titulov prekonal práve Djokovič.

"Z osobného hľadiska si mi počas takmer 15 rokov pomohol prekročiť moje limity. Bez toho by som nebol hráčom, akým som dnes. Gratulujem vám a vášmu tímu k všetkým titulom a úžasnej kariére. Prajem vám veľa šťastia do budúcnosti," dodal

Španiel sa s Djokovičom stretol v 60 zápasoch - najviac v mužskom tenise -, keď triumfoval 29-krát oproti 31 triumfom Srba.

Emotívny Djokovič sa Nadalovi zároveň poďakoval za všetko, čo pre tenis urobil, a za odkaz, ktorý v tomto športe zanecháva.

"Bola to neuveriteľná česť a neuveriteľné potešenie zdieľať s tebou kurt. Dnes to bola dosť emotívna chvíľa, odohrali sme veľa zápasov počas toľkých rokov," povedal 24-násobný grandslamový šampión Djokovič.

VIDEO: Zostrih zápasu Rafael Nadal - Novak Djokovič

"Súperenie bolo neuveriteľné a veľmi intenzívne, takže dúfam, že budeme mať šancu si možno sadnúť niekde na pláži, dať si malý drink, popremýšľať o živote, porozprávať sa o niečom inom.

"Ďakujem ti za to, čo si urobil, zanechávaš neuveriteľný odkaz a my si to veľmi vážime."

Nadal bude od 19. do 24. novembra súčasťou španielskeho tímu v osemfinále Davisovho pohára v Malage.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»VIDEO: Venovali si plno superlatív. Djokovič a Nadal odohrali posledný zápas