Nadal sa vracia v Barcelone: Je to pre mňa darček, chcem si to užiť

Španielsky tenista Rafael Nadal.
Španielsky tenista Rafael Nadal. (Autor: REUTERS)
TASR|15. apr 2024 o 21:05

Na antuke v metropole Katalánska vyhral Nadal až 66 zápasov.

BARCELONA. Španielsky tenista Rafael Nadal vyhlásil, že návrat do súťažného kolotoča vníma ako darček. Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión si chce turnaj ATP 500 v Barcelone užiť.

"Viac ako lamentovať nad tým, kde som nemohol byť, som šťastný, že som tu. Z osobného hľadiska je pre mňa darček hrať v Barcelone. Beriem to ako môj posledný rok a chcem si užiť každý moment," uviedol Nadal.

Napriek tomu, že rok 2024 považuje za svoj posledný na profesionálnom okruhu, nestanovil si žiadny termín odchodu do športového dôchodku:

"Budem pokračovať, kým nebudem mať pocit, že to nemá cenu. Nestanovujem si žiadny termín, nakoniec to bude život, ktorý vám určí cestu."

Pre 37-ročného Nadala je to účasť na druhom podujatí ATP v tomto roku.

Na januárovom turnaji v Brisbane sa dostal do štvrťfinále, kde ho vyradil Austrálčan Jordan Thompson. V Austrálii sa mu však obnovilo zranenie bedrového kĺbu, pre ktoré vynechal celú minulú sezónu.

Španielsky tenista Rafael Nadal.
Španielsky tenista Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)

V marci nastúpil na exhibíciu s Carlosom Alcarazom pod záštitou platformy Netflix v Las Vegas, v ktorom na svojho krajana nestačil 6:3, 4:6 a 12:14.

Následne sa odhlásil z turnaja Indian Wells a neskôr aj z Monte Carla, kde sa plánoval vrátiť. Nadal odohral od US Open 2022 iba dvanásť oficiálnych duelov.

Na antuke v metropole Katalánska sa môže pochváliť zápasovou bilanciou 66:4. Po prvý raz na turnaji triumfoval v roku 2005 a naposledy v 2021. Nadal bude v úvodnom kole turnaja čeliť v utorok Talianovi Flaviovi Cobollimu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal sa vracia v Barcelone: Je to pre mňa darček, chcem si to užiť