Tenis na vývoz. Najlepší Nemec i Američanka majú ruský pôvod

Sofia Keninová.
Sofia Keninová. (Autor: AP/Lee Jin-man)
Jana Sedláková|9. feb 2020 o 19:28

Príbehov tenisových migrantov je mnoho.

BRATISLAVA. Senzačnou víťazkou tenisového Australian Open sa pred niekoľkými dňami stala dcéra ruských rodičov reprezentujúca USA Sofia Keninová.

Na okruhu WTA je mnoho hráčov s rusky znejúcimi menami, ktorí reprezentujú iné krajiny. Príbeh Keninovej, ktorá je momentálne americkou jednotkou, nie je ojedinelý.

Rusko-izraelský Kanaďan

Denis Shapovalov reprezentuje Kanadu. Narodil sa pritom ruským rodičom v Izraeli. Jeho rodičia sa začiatkom deväťdesiatych rokov presťahovali do Tel Avivu, keďže situácia vo vtedajšom Sovietskom zväze nebola veľmi priaznivá.

Mama Tessa trénovala v Izraeli juniorských tenistov. Krátko po narodení súčasnej kanadskej jednotky v roku 1999 sa však rodina presťahovala do Toronta.

„Rozhodli sme sa presťahovať skôr, ako mal Denis jeden rok, pretože zostať žiť v Izraeli bolo príliš nebezpečné,“ povedala Shapovalova mama, ktorú citoval portál timesofisrael.com.

Mladý tenista hovorí plynule po rusky, aj svoj prvý rozhovor poskytol ruskej verzii Eurosportu v jazyku svojich rodičov.

Necíti sa byť Rusom

Alexander Zverev má 22 rokov. Už v dvadsiatke sa stal svetovou trojkou. Narodil sa v Hamburgu ruským rodičom. Obaja sa venovali tenisu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Tenis na vývoz. Najlepší Nemec i Američanka majú ruský pôvod