Polášek končí na Wimbledone, s Peersom neuspeli vo štvrťfinále štvorhry

John Peers (vľavo) a Filip Polášek.
John Peers (vľavo) a Filip Polášek. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|6. júl 2022 o 14:14 (aktualizované 6. júl 2022 o 14:25)

Slovenský deblista nevyrovnal osobné rekordy.

Wimbledon 2022

Muži - štvorhra - štvrťfinále:

Max Purcell, Matthew Ebden (Austr.-14) - John Peers, Filip Polášek (Austr./SR-7) 6:4, 6:4, 6:2

WIMBLEDON. Slovenský tenista Filip Polášek s Austrálčanom Johnom Peersom neuspeli vo štvrťfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ako nasadené sedmičky prehrali s austrálskym párom Max Purcell, Matthew Ebden 4:6, 4:6, 2:6.

Poláškovým maximom na tráve All England Clubu zostáva semifinále z roku 2019, keď postúpil medzi elitné kvarteto po boku Chorváta Ivana Dodiga.

Polášek s Peersom mali v druhom geme pri podaní Purcella k dispozícii štyri brejkbaly, ani jeden však nevyužili. Za stavu 4:3 nepremenili ďalšie dve šance pri servise Ebdena a v koncovke setu napokon ťahali za kratší koniec.

V deviatom geme spravil Peers pri druhom brejkbale austrálskeho tandemu dvojchybu.

O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom Polášek po dvojchybe prišiel o podanie. V treťom sete Purcell s Ebdenom vďaka kvalitným returnom dvakrát zobrali Poláškovi podanie, vybudovali si náskok 5:2 a zápas už dotiahli do úspešného konca.

Polášek s Peersom tak nevyrovnali najlepší spoločný grandslamový výsledok v mužskom debli, ktorým je semifinále z vlaňajšieho US Open.

V stredu sa v Londýne skončila aj púť Petra Benjamína Privaru v dvojhre juniorov, v ktorej v osemfinále bol nad jeho sily Chak Lam Coleman Wong z Honkgongu a podľahol mu 5:7, 5:7.

Privara je na Wimbledone v hre aj vo štvorhre juniorov, v ktorej v stredu nastúpi po boku Belgičana Alessia Basileho v boji o prienik do štvrťfinále proti španielskemu páru Martin Landaluce, Pedro Ronenas.

V stredu budú v hre aj slovenské juniorky Nikola Daubnerová, Renáta Jamrichová a Nina Vargová v osemfinálovom 2. kole štvorhry junioriek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek končí na Wimbledone, s Peersom neuspeli vo štvrťfinále štvorhry