Napodobnila aj Serenu, prestížny turnaj prvýkrát ovládla Španielka

Španielka Paula Badosová po triumfe v Indian Wells 2021.
Španielka Paula Badosová po triumfe v Indian Wells 2021. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|18. okt 2021 o 07:20 (aktualizované 18. okt 2021 o 07:44)

Vo finále bola dve loptičky od prehry.

Indian Wells 2021

Finále dvojhry žien:

Paula Badosová (Šp.-21) - Viktoria Azarenková (Biel.-27) 7:6 (5), 2:6, 7:6 (2) za 184 minút 

INDIAN WELLS. Španielska tenistka Paula Badosová sa stala víťazkou prestížneho turnaja v americkom Indian Wells. Vo finále, ktoré trvalo tri hodiny a štyri minúty, zdolala Bielorusku Viktoriu Azarenkovú 7:6 (5), 2:6, 7:6 (2). 

"Som veľmi šťastná a zároveň trochu šokovaná z toho, čo sa stalo. Vyhrať takýto turnaj bol vždy môj sen. Tento týždeň som sa naučila, že nič nie je nemožné.

"Pokiaľ bojuje a tvrdo pracuje, po všetkých tých rokoch môžete dosiahnuť čokoľvek," povedala Badosová na tlačovej konferencii po zápase. 

Prvý set bol veľmi vyrovnaný. Svedčí o tom aj fakt, že ani jedna hráčka sa v ňom nedostala do vedenia aspoň o dva gemy. Za stavu 6:5 podávala Španielka na víťazstvo v sete, ale skúsenejšia súperka si vybojovala tajbrejk.

V skrátenej hre dotiahla manko štyroch bodov, ale napokon Badosová využila svoj prvý setbal krížnym bekhendovým úderom.

V druhom sete bola od začiatku lepšou tenistkou Bieloruska. Niekdajšia svetová jednotka získala až tri brejky a na vyrovnanie jej stačilo 33 minút. Badosová po viac ako týždni stratila set, keďže predošlé štyri zápasy vyhrala 2:0. 

Aj rozhodujúci set bol dlho vyrovnaný. V deviatom geme prelomila Azarenková podanie súperky a následne pri vlastnom servise viedla 30:0.

Štyrmi nevynútenými chybami však darovala Španielke gem a tá už svoju šancu nepustila z rúk. V tajbrejku dominovala a získala druhý titul v kariére. Z toho premiérového sa tešila tento rok v Belehrade.  

Badosová na ceste za titulom zdolala okrem Azarenkovej aj ďalšie dve grandslamové víťazky - Barboru Krejčíkovú a Angelique Kerberovú. 

Navyše, cennú trofej z Indian Wells zdvihla nad hlavu pri svojom debute. To sa podarilo Biance Andreescuovej (2019) či Serene Williamsovej (1999). 

Turnaj, ktorý je označovaný ako piaty grandslam, nikdy predtým Španielka nevyhrala. V dvoch prípadoch bola vo finále Conchita Martínezová, ale nad jej sily boli Monica Selesová a Steffi Grafová. 

V rebríčku WTA sa posunula na 13. miesto, čo jej kariérne maximum. Navyše, v sezónnom rebríčku, ktorý rozhodne o účasti na Turnaji majsteriek v mexickej Guadalajare, je na poslednom postupovom ôsmom mieste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Napodobnila aj Serenu, prestížny turnaj prvýkrát ovládla Španielka