Djokovič dosiahol na OH vrchol kariéry. Zlatá medaila prevyšuje čokoľvek, vraví

Srbský tenista Novak Djokovič získal zlatú medailu na OH 2024.
Srbský tenista Novak Djokovič získal zlatú medailu na OH 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. aug 2024 o 12:30

Novak Djokovič vo finále zdolal Carlosa Alcaraza.

BRATISLAVA. Zlatá medaila z Paríža predstavuje pre srbského tenistu Novaka Djokoviča niečo, čomu sa nevyrovná žiadny z jeho predchádzajúcich úspechov.

Už 37-ročný rodák z Belehradu vraví, že olympijský triumf je preňho zavŕšenie všetkého, po čom kedy v tenise túžil, a naznačil, že píše posledné riadky svojej športovej kapitoly.

Djokovič pod Eiffelovkou ukázal obrovskú fyzickú i duševnú silu prekonať všetko a všetkých. Odkedy 5. júna podstúpil operáciu pre zranenie, ktoré utrpel na Roland Garros, iba málokto veril v jeho rýchle uzdravenie.

Len o mesiac neskôr bol späť na tráve vo Wimbledone, kde prehral vo finále s Carlosom Alcarazom. Španielovi však odplatil wimbledonskú prehru v olympijskom finále v Paríži.

„Keď som bol v roku 2012 na OH v Londýne, myslel som si, že nemôže byť nič lepšie ako niesť vlajku mojej krajiny.

To bol najlepší pocit v mojom živote, až do chvíle, kým som nezískal olympijské zlato. Toto prevyšuje čokoľvek, čo si možno predstaviť,“ povedal Djokovič podľa webu španielskeho denníka Marca.

„Nole“ vraví, že tenis mu dal v živote všetko a momentálne sa mu to oddanosťou a obetavosťou snaží vrátiť.

„Teraz, keď mám 37 rokov, keď som porazil 21-ročného hráča, ktorý je momentálne pravdepodobne najlepším hráčom na svete, si myslím, že som dosiahol vrchol svojej kariéry,“ skonštatoval Djokovič.

Dvadsaťštyrinásobný grandslamový šampión po dosiahnutí olympijského zlata, poslednej veci, ktorá mu v životopise chýbala, priznáva, že má pochybnosti o svojej motivácii pokračovať. „Je to hotové,“ povedal Djokovič.

"Neviem, čo prinesie budúcnosť. S týmto zlatom som dosiahol všetko, čo som chcel, ale milujem tento šport. Nehrám len preto, aby som vyhrával turnaje, hrám preto, že rád súťažím, trénujem a zdokonaľujem svoje zručnosti,“ dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Djokovič dosiahol na OH vrchol kariéry. Zlatá medaila prevyšuje čokoľvek, vraví