Djokovič začal cestu za 25. titulom úspešne: Stále premýšľam, ako vylepšiť svoju hru

Novak Djokovič na Roland Garros 2024.
Novak Djokovič na Roland Garros 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. máj 2024 o 10:45

Grandslamové turnaje a úspechy na nich ma stále naplno motivujú, uviedol po víťazstve v úvodnom kole.

PARÍŽ. Srbský tenista Novak Djokovič odštartoval cestu za obhajobou titulu na Roland Garros v Paríži trojsetovým víťazstvom nad Francúzom Pierrom-Huguesom Herbertom.

Výsledné skóre 6:4, 7:6 (3), 6:4 ho však neoprávňuje hovoriť o dominantnom výkone alebo takom, že súper bol bez šance na úspech.

"Nechcem sa príliš vzrušovať tým, že som prešiel do druhého kola. Môj výkon bol dobrý, skôr solídny, ale najmä na returne som mohol zahrať oveľa lepšie. Na druhej strane patrí súperovi pochvala za to, ako podával a vedel zmeniť hru," uviedol svetový hráč číslo 1.

Djokovičove slová sa dajú chápať aj tak, že na začiatku turnaja má stále veľký priestor na zlepšenie a určite nevzdáva šancu stať sa prvým tenistom v histórii s 25 grandslamovými titulmi vo dvojhre.

A to aj napriek tomu, že tento rok zatiaľ nevyhral žiadny turnaj na hlavnom mužskom okruhu a pred necelým týždňom oslávil 37. narodeniny.

VIDEO: Zostrih zápasu Novak Djokovič - Pierre-Hugues Herbert

"Grandslamové turnaje a úspechy na nich ma stále naplno motivujú. Pre ne ráno vstávam z postele a nasmerujem sa na tréningy. Stále premýšľam nad tým, ako vylepšiť svoju hru, aby som ešte uspel na grandslamoch. Chcem byť stále v hre o dobrý výsledok," vyznal sa Djokovič zo svojich pocitov.

Proti 142. hráčovi rebríčka ATP Herbertovi Djokovič zahral 29 víťazných úderov a využil tri zo siedmich brejkových príležitostí. O svoje podanie prišiel jediný raz, keď jeho súper vyrovnal na 1:1 v druhom sete.

"Od začiatku som vedel, akého súpera mám proti sebe. Novak nie je hráč, ktorý chce vyhrať prvé kolo. On chce získať celý turnaj. Bolo to o tom, ako intenzívne som sa dokázal koncentrovať a sťažiť mu to čo najviac," vyhlásil Herbert.

Pierre-Hugues Herbert na Roland Garros 2024.
Pierre-Hugues Herbert na Roland Garros 2024. (Autor: TASR/AP)

"Zabral som v tajbrejku druhého setu, čo bol dôležitý moment. V porovnaní s predchádzajúcimi turnajmi som sa na kurte cítil lepšie. Myslím si, že som na správnej ceste."

Súperom Djokoviča v 2. kole bude Španiel Roberto Carballes Baena, v prípadnom treťom kole to bude víťaz zápasu Gael Monfils - Lorenzo Musetti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič začal cestu za 25. titulom úspešne: Stále premýšľam, ako vylepšiť svoju hru