Djokovič pravdepodobne príde o ďalší grandslam. V Paríži musí podstúpiť operáciu

Novak Djokovič leží na kurte počas ošetrenia.
Novak Djokovič leží na kurte počas ošetrenia. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. jún 2024 o 14:16

Srb sa kvôli zraneniu musel odhlásiť z Roland Garros a prišiel o post svetovej jednotky.

PARÍŽ. Srbský tenista Novak Djokovič by mal v Paríži podstúpiť operáciu kolena, ktorá ho podľa agentúry DPA s najväčšou pravdepodobnosťou vyradí z účasti vo Wimbledone.

Djokovič utrpel zranenie vnútorného menisku v pravom kolene v priebehu pondelkového päťsetového duelu s Franciscom Cerundolom z Argentíny na Roland Garros.

Djokovič by mohol byť fit do začiatku OH 2024 v Paríži.

Tridsaťsedemročný Srb sa v utorok podrobil vyšetreniu magnetickou rezonanciou, ktorá odhalila roztrhnutý mediálny meniskus v pravom kolene.

Podľa periodika L'Equipe ho v stredu čakala vo francúzskej metropole operácia. Zranenie prinútilo Djokoviča odhlásiť sa z prebiehajúceho grandslamového turnaja Roland Garros. V novom vydaní rebríčka ATP ho na poste lídra nahradí Talian Jannik Sinner.

Srbského tenistu začali trápiť bolesti kolena v zápase proti Cerundolovi v úvodnom geme druhého dejstva a počas prestávky požiadal o lekárske ošetrenie.

Po návrate na dvorec mal očividné problémy s pohybom. Hoci prehrával už 1:2 na sety a 2:4 vo štvrtom dejstve, dokázal duel otočiť.

Na parížskej antuke dosiahol rekordné 370. grandslamové víťazstvo v singli a na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Švajčiara Rogera Federera.

Na čele rebríčka strávil ATP rekordných 428 týždňov. Z turnaja veľkej štvorky sa naposledy odhlásil v roku 2019, keď ho na US Open prinútili problémy s ľavým ramenom skrečovať osemfinálový duel so Švajčiarom Stanom Wawrinkom.

Držiteľ 24 grandslamových titulov mal vo štvrťfinále Roland Garros nastúpiť proti Casperovi Ruudovi. Nór sa v piatkovom semifinále stretne s lepším z dvojice Nemec Alexander Zverev alebo Austrálčan Alex de Minaur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič pravdepodobne príde o ďalší grandslam. V Paríži musí podstúpiť operáciu