Gombos, ktorý mal pozitívny test: Pre Austrálčanov sme banda idiotov

Slovenský tenista Norbert Gombos s rúškom na tvári počas tréningu po otvorení kurtov po prvej vlne pandémie.
Slovenský tenista Norbert Gombos s rúškom na tvári počas tréningu po otvorení kurtov po prvej vlne pandémie. (Autor: TASR)
SITA|19. jan 2021 o 10:58

Slovenský tenista mal pozitívny covid test.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Norbert Gombos sa chvíľu obával, že si pred začiatkom Australian Open v Melbourne (8.- 21. 2.) poriadne nezatrénuje. Jeden z testov, ktoré po prílete do dejiska turnaja absolvoval, ho označili ako pozitívneho na koronavírus.

Bol to však dôsledok toho, že chorobu už prekonal na konci decembra a následný krvný test v Austrálii preukázal, že nie je hrozba pre ostatných účastníkov turnaja.

"Po príchode som mal dva negatívne PCR testy, tretí mi vyšiel pozitívny. Hneď ma chceli izolovať a presunúť do iného hotela a podobne. Mal som z toho stres. Vravel som im, že som to nedávno prekonal a nemôžem byť teda infekčný.

Potom mi robili testy aj na infekčnom, prišli mi zobrať krv. Zistili, že mám buď protilátky alebo som už neinfekčný, sám neviem. Padol mi zo srdca veľký balvan,“ priznal Norbert Gombos na webe denníka Pravda.

"V pondelok mu robili testy z krvi ohľadom infekčnosti, tie mu vyšli negatívne a od utorka by sa mohol zapojiť do tréningového procesu. To je veľmi dobrá správa," povedal Gombosov osobný tréner Tibor Tóth na webe STZ.

Podľa slovenskej mužskej jednotky je karanténa v Melbourne veľmi prísna. Hráči nesmú otvárať dvere vo svojich izbách, dosiaľ vraj poriadne ani nefungoval odvoz na tréning.

"Nosia nám jedlo, každý deň trikrát. Môžeme si objednať aj donášku z iných reštaurácií, to je fajn. Žiaľ, mnoho hráčov zostalo v totálnej karanténe, tí sa nedostanú ani na kurt,“ podotkol Gombos.

Pandémia ochorenia COVID-19 vraj úplne zmenila postoj Austrálčanov k cudzincom. Zatiaľ čo v minulosti bol prvý grandslamový turnaj roka známy aj ako najslnečnejší a najpriateľskejší, teraz sa domáci mračia pri pohľade na hráčov zo zahraničia. Berú ich ako potenciálnych roznášačov nákazy.

"Na sociálnych sieťach som videl, akí vedia byť ľudia nepríjemní. Sme pre nich banda idiotov, ktorá ich prišla nakaziť. Mali tu tvrdý lockdown, nemohli ani navštevovať rodiny, jednoducho sa boja,“ doplnil Gombos.

Tridsaťročný rodák z Galanty bol zatiaľ v Melbourne v hlavnej súťaži iba raz. Pred rokom sa rozlúčil hneď v 1. kole, keď po úspešnej kvalifikácii skončil na rakete Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu. Aktuálne patrí Gombosovi v rebríčku 88. priečka a o účasť v hlavnej časti turnaja nemusel bojovať v eliminácii.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Gombos, ktorý mal pozitívny test: Pre Austrálčanov sme banda idiotov