Kyrgiosovi nebude ľúto, ak vypadne v úvode US Open: Mama je chorá, chcem ísť domov

Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. aug 2022 o 15:10

Serena Williamsová je zrejme najlepšia v histórii, zložil jej poklonu Kyrgios.

NEW YORK. Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa priznal, že mu nebude ľúto, ak vypadne hneď v prvom kole mužskej dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

Dvadsaťsedemročný finalista tohtoročného Wimbledonu sa podľa jeho slov teší na návrat domov k rodine.

Vyslovil tiež uznanie Američanke Serene Williamsovej, ktorá po podujatí vo Flushing Meadows zrejme ukončí aktívnu kariéru.

Kyrgios: Ak uspejem, tak viac zarobím

"U nás doma sa toho udialo tak veľa. Môjmu bratovi sa narodilo dieťa a moja mama je chorá, je náročné nebyť doma. Čím dlhšie som na cestách, tým viac to na mňa každý deň dolieha. Chcem ísť domov, ale viem, že toto je dôležitý turnaj, takže ostatné musí počkať," uviedol Kyrgios.

Grék sa v 1. kole dvojhry na US Open 2022 stretne s krajanom a deblovým partnerom Thanasim Kokkinakisom. Myslí si, že žreb je pre oboch priaznivý.

"Ktokoľvek z nás postúpi, bude mať na turnaji veľkú šancu dostať sa ďaleko. Pre mňa to bude rovnaké, keď zvíťazím aj prehrám. V každom prípade budem víťazom. Ak uspejem, tak viac zarobím a získam dobrý výsledok. Ak prehrám, pôjdem domov," pokračoval Kyrgios.

Ten s Kokkinakisom triumfoval vo štvorhre na Australian Open 2022 aj na turnaji ATP v americkej Atlante.

Známy búrlivák okrem toho získal ako prvý tenista v histórii singlový aj deblový titul na podujatí ATP vo Washingtone, v Montreale zdolal svetovú jednotku Daniila Medvedeva.

Priznal, že je unavený

Kyrgios priznal, že je unavený a že na US Open by zrejme neštartoval, keby v júli neprehral so Srbom Novakom Djokovičom vo wimbledonskom finále:

"Dodalo mi to sebavedomie, že dokážem zostať vo forme viac ako dva týždne vkuse, čo je vyčerpávajúce. Teraz už viem, ako mám správne využiť každý tréning aj voľný deň. Som však ten typ hráča, že ak by som tam zvíťazil, zrejme by som nehral na US Open."

Najsledovanejším účastníkom US Open 2022 bude určite 23-násobná grandslamová šampiónka Serena Williamsová, ktorá sa po turnaji chystá ukončiť hráčsku kariéru

"Samozrejme, je to pre ňu výnimočné. Je zrejme najlepšia v histórii. Uvidíme ešte niekedy tenistku s takou kariérou? Nemyslím si, že je to možné," zložil Kyrgios poklonu 40-ročnej Američanke, ktorá sa v New Yorku predstaví aj vo štvorhre.

Prvýkrát po štyroch rokoch si ju zahrá so sestrou Venus Williamsovou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kyrgiosovi nebude ľúto, ak vypadne v úvode US Open: Mama je chorá, chcem ísť domov