Djokovič sa po 80 dňoch vrátil na kurt, v Dubaji ďakoval za prijatie

Srbský tenista Novak Djokovič.
Srbský tenista Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|21. feb 2022 o 20:50 (aktualizované 21. feb 2022 o 21:55)

Z víťazstva sa tešil aj britský tenista Andy Murray.

DUBAJ. Srbský tenista Novak Djokovič absolvoval až v druhej polovici februára svoju súťažnú premiéru v sezóne 2022. Na turnaji v Dubaji zdolal v zápase prvého kola Taliana Lorenza Musettiho po setoch 6:3, 6:3.

Rodák z Belehradu pôvodne chcel sezónu odštartovať už v januári na Australian Open, no ako nezaočkovanému proti koronavírusu mu po prílete zrušili vízum a po dlhom rozhodovaní musel opustiť krajinu.

Djokovič hral súťažný zápas naposledy ešte začiatkom decembra za Srbsko na finálovom turnaji Davisovho pohára. Odvtedy ubehlo 80 dní.

Nasadená jednotka turnaja a líder rebríčka ATP spravil v zápase viac nevynútených chýb (14:10), ale v kľúčových momentoch si viedol lepšie. Musetti mal až sedem brejkbalov, ale ani jeden z nich nedokázal premeniť.

Srbský tenista Novak Djokovič.
Srbský tenista Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)

"Neviem si predstaviť lepšie miesto pre návrat a štart mojej sezóny. Nehral som skoro tri mesiace a teší ma, že sa mi podarilo vyhrať v dvoch setoch.

Musím byť spokojný, po takom dlhom čase je normálne, že nie všetko vyjde podľa predstáv. Musetti je veľmi talentovaný, dnes dokázal svoje kvality. Ďakujem za podporu a prijatie," povedal Djokovič v prvej pozápasovej reakcii.

Okrem Djokoviča v pondelok uspel Čech Jiří Veselý či britský tenista Andy Murray. Dvojnásobný wimbledonský šampión v dramatickom zápase zdolal Austrálčana Christophera O'Connella 6:7 (4), 6:3, 7:5.

ATP Dubaj 2022

Dvojhra mužov - 1. kolo:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Lorenzo Musetti (Tal.) 6:3, 6:3

Jiří Veselý (ČR) - Marin Čilič (Chor.) 6:4, 7:6 (3)

Filip Krajinovič (Srb.) - Malek Jaziri (Tun.) 6:7 (4), 6:2, 6:4

Taro Daniel (Jap.) - David Goffin (Belg.) 6:3, 7:6 (5)

Andy Murray (V. Brit.) - Christopher O'Connell (Austr.) 6:7 (4), 6:3, 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič sa po 80 dňoch vrátil na kurt, v Dubaji ďakoval za prijatie