Sinnerovi nenarobil problémy ani ambiciózny Američan, postúpil aj Alcaraz

Jannik Sinne
Jannik Sinne (Autor: TASR/AP)
TASR|7. júl 2024 o 19:22

Talian zvládol osemfinále bez straty setu.

LONDÝN. Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Vlaňajší šampión a tretí nasadený hráč zdolal v nedeľňajšom osemfinále Francúza Uga Humberta v štyroch setoch 6:3, 6:4, 1:6 a 7:5.

Medzi najlepšou osmičkou nechýba líder svetového rebríčka Jannik Sinner z Talianska, ktorý vyradil štrnásteho nasadeného Boba Sheltona z USA v troch setoch 6:2, 6:4 a 7:6 (9) a vo štvrťfinále narazí na Daniila Medvedeva.

Šestnásty nasadený Humbert narobil favoritovi problémy hlavne v treťom sete, v ktorom ho dokázal trikrát po sebe brejknúť v treťom, piatom i siedmom geme.

Alcaraz dovtedy nestratil ani raz svoje podanie. Servis ho nepodržal ani vo štvrtom dejstve, keď po dvoch stratách prehrávala 3:4, následne však odvrátil tri brejkbaly a v 12. geme využil prvý mečbal. Vo štvrťfinále ho čaká lepší zo súboja medzi Tommym Paulom a Robertom Bautistom Agutom.

VIDEO: Zostrih zápasu Alcaraz - Humbert

"Dnes som sa cítil na kurte skvele, myslím si, že som hral na vysokej úrovni. Snažím sa bojovať o každú loptičku a je jedno, na ktorej časti kurtu som," povedal Alcaraz.

Piaty nasadený Medvedev postúpil po tom, ako jeho súper Grigor Dimitrov za stavu 3:5 v prvom sete odstúpil pre zranenie.

Desiaty nasadený Bulhar mal pritom duel výborne rozbehnutý a viedol 3:0, no práve vtedy sa pošmykol a poranil si pravdepodobne koleno. Ešte sa pokúsil hrať, ale po piatych víťazných gemoch Medvedeva duel skrečoval.

Nedeľňajší program narušil dážď, pre ktorý sa začalo hrať o takmer dve hodiny neskôr a do 18.00 h sa v All England Clube dohrali iba dva zápasy.

Wimbledon 2024

muži - osemfinále:

Jannik Sinner (Tal.-1) - Bob Shelton (USA-14) 6:2, 6:4, 7:6 (9)

Carlos Alcaraz (Šp.-3) - Ugo Humbert (Fr.-16) 6:3, 6:4, 1:6, 7:5

Daniil Medvedev (Rus.-5) - Grigor Dimitrov (Bulh.-10) 5:3 - Dimitrov skreč

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Sinnerovi nenarobil problémy ani ambiciózny Američan, postúpil aj Alcaraz