Korda nenapodobní triumf svojho otca, vypadla aj česká senzácia

Americký tenista Sebastian Korda na Australian Open 2023.
Americký tenista Sebastian Korda na Australian Open 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. jan 2023 o 08:40 (aktualizované 24. jan 2023 o 13:50)

Chačanov si opäť zahrá grandslamové semifinále.

Australian Open 2023

Dvojhra mužov - štvrťfinále:

Karen Chačanov (Rus.-18) - Sebastian Korda (USA) 7:6 (5), 6:3, 3:0 - skreč

Stefanos Tsitsipas (Gr.-3) - Jiří Lehečka (ČR) 6:3, 7:6 (2), 6:4

MELBOURNE. Ruský tenista Karen Chačanov sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Vo štvrťfinále viedol strieborný medailista z OH 2020 nad Sebastianom Kordom 7:6 (5), 6:3, 3:0, keď jeho súper zápas skrečoval pre zranenie zápästia.

Chačanov postúpil do druhého grandslamového semifinále za sebou, vlani na US Open ho až pred bránami finále zastavil Nór Casper Ruud.

Korda do stavu 3:3 v druhom sete držal krok s miernym favoritom. Potom však požiadal o lekárske ošetrenie a po návrate na kurt už nezískal ani gem.

V treťom sete za nepriaznivého stavu zápas vzdal. V Melbourne tak nenapodobní svojho otca Petra Kordu, ktorý v roku 1998 triumfoval v mužskom singli.

VIDEO: Sebastian Korda odstúpil zo súboja s Karenom Chačanovom

"Do určitého bodu to bol veľmi vyrovnaný zápas, pravá bitka. Vedel som, že Sebastian je v skvelej forme, veď zdolal hladko v troch setoch môjho kamaráta Daniila Medvedeva a v maratóne aj Huberta Hurkacza.

Som veľmi spokojný s výkonmi, ktoré predvádzam v Melbourne. Teším sa, že na Australian Open si prvýkrát zahrám v semifinále," uviedol Chačanov.

V dueli o postup do finále nastúpi Chačanov proti Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi, ktorý zdolal Čecha Jiřího Lehečku 6:3, 7:6 (2), 6:4.

Vyšiel mu hneď úvod zápasu - vďaka rýchlemu brejku vybudoval rozhodujúci náskok 3:0. Na začiatku druhého dejstva mal 21-ročný Čech päť brejkbalov, no ani jeden nevyužil, čo bol jeden zo zlomových momentov zápasu.

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas (vľavo) a Jiří Lehečka po štvrťfinále Australian Open 2023.
Grécky tenista Stefanos Tsitsipas (vľavo) a Jiří Lehečka po štvrťfinále Australian Open 2023. (Autor: TASR/AP)

V tajbrejku získal iba dve loptičky. V treťom sete za stavu 5:4 Tsitsipas zobral Lehečkovi podanie a po štvrtý raz v kariére postúpil do semifinále úvodného podujatia veľkej štvorky.

"V dôležitých momentoch som našiel správne riešenia. Jiří odohral skvelý turnaj a do budúcna mu želám iba to najlepšie, vyradil troch nasadených hráčov. Musel som podať maximálny výkon, aby som ho zdolal.

V Austrálii sa mi hrá dobre, fanúšikovia sú veľmi žičliví. Cítim sa tu ako doma. Urobím všetko pre to, aby som postúpil do svojho prvého melbournskeho finále," povedal Tsitsipas, ktorý má s Chačanovom priaznivú bilanciu 5:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Korda nenapodobní triumf svojho otca, vypadla aj česká senzácia