Sakkariová si zahrá na Turnaji majsteriek, Pegulová prekonala zápis Swiatekovej

Grécka tenistka Maria Sakkariová.
Grécka tenistka Maria Sakkariová. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. okt 2022 o 15:20

Tento zápis bude pre mňa výnimočný do konca kariéry, povedala Pegulová.

GUADALAJARA. Grécka tenistka Maria Sakkariová si v druhom roku za sebou zahrá na Turnaji majsteriek, miestenku na tohtoročné záverečné podujatie v americkom Fort Worthe si vybojovala postupom do semifinále ženskej dvojhry na turnaji WTA v mexickej Guadalajare.

Svetová šestka zdolala v piatkovom štvrťfinále Rusku Veroniku Kudermetovú 6:1, 5:7, 6:4 a v boji o finále sa stretne s Češkou Mariou Bouzkovou.

Sakkariová: Je to najkrajší darček

"Myslím si, že je oveľa náročnejšie dostať sa tam druhýkrát než len raz. Na to som naozaj hrdá. Aj keď moja sezóna po turnaji v Indian Wells bola zlá, stále ju môžem ukončiť dobre. Postup na Turnaj majsteriek je ten najkrajší darček, aký som si mohla dať," uviedla 27-ročná Sakkariová.

Okrem nej sa už na prestížne podujatie kvalifikovali aj ďalšie hráčky z prvej desiatky svetového rebríčka - Iga Swiateková, Ons Jabeurová, Jessica Pegulová, Coco Gauffová, Caroline Garciová, Aryna Sabalenková a Daria Kasatkinová.

Pegulová o zápise: Je to úžasné

Američanka Pegulová sa v Guadalajare postarala o zaujímavý zápis.

Štvrťfinálové víťazstvo 6:2, 6:2 nad krajankou Sloane Stephensovou je pre ňu 37. na turnajoch kategórie WTA 1000 od roku 2021, čím o jedno prekonala svetovú jednotku Swiatekovú.

"Videla som tú štatistiku, je to úžasné. Keď som bola mladšia, nikdy som si nemyslela, že dokážem zvíťaziť v dvoch zápasoch za sebou. Tento zápis bude pre mňa výnimočný do konca kariéry," povedala piata hráčka rebríčka WTA, ktorá si v semifinále zmeria sily s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou.

Azarenková: Rada sledujem hru Gauffovej

Tridsaťtriročná bývalá svetová jednotka Azarenková vyradila vo štvrťfinále mladú Američanku Gauffovú, svetovú sedmičku zdolala 7:6 (2), 4:6, 6:3.

"Je mladá, ale už má veľa skúseností na najvyššej úrovni. Rada sledujem jej hru. Verím, že v tomto športe dokáže veľké veci. Mám pocit, že potrebuje urobiť už len ten posledný krok," vyzdvihla Azarenková ešte len 18-ročnú tenistku.

Tá si zaistila účasť na tohtoročnom Turnaji majsteriek dvoma víťazstvami v Guadalajare.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sakkariová si zahrá na Turnaji majsteriek, Pegulová prekonala zápis Swiatekovej