Shiffrinová o rozlúčke Federera: Nadal sa mohol tajne tešiť, dojali ma jeho slzy

Roger Federer ako divák v Lenzerheide.
Roger Federer ako divák v Lenzerheide. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. okt 2022 o 10:25

Ženy Svetový pohár v lyžovaní zatiaľ neotvorili.

BRATISLAVA. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová nemohla v Söldene obhájiť minuloročné prvenstvo. Organizátori preteky obrovského slalomu presunuli pre nepriaznivé počasie. 

Súperka Petry Vlhovej patrí v tejto sezóne k najväčším ašpirantom na víťazstvo. 

Američanku poháňa vpred aj jej veľký idol Roger Federer, ktorý sa v septembri na tenisovom turnaji Lave Cup rozlúčil so svojou 24 rokov trvajúcou kariérou. 

„Vždy sa hovorí, že by ste sa nemali stretávať so svojimi idolmi, pretože potom môžete byť sklamaní a obdiv ustúpi. V Rogerovom prípade je to inak. Ak má niekto možnosť stretnúť sa s ním, nech to určite urobí. 

Nikdy nehrá žiadnu hru, vždy je sám sebou. Je ku všetkým milý. Určite je jednou z mojich najväčších inšpirácii v živote,“ povedala Shiffrinová pred prvou zastávkou Svetového pohára pre časopis Blick. 

Švajčiarsky tenista prekonal jej očakávania. „Je úctivý, profesionálny a vyžaruje z neho optimistická energia,“ prezradila. 

Rozlúčka štyridsaťjedenročného velikána ju dojala. Federer si zahral posledný zápas kariéry po boku Španiela Rafaela Nadala. Štvorhru nakoniec prehrali. Emotívny koniec prežívali všetci hráči na kurte. 

„Slzy Rafaela Nadala pri rozlúčke ma dojali ešte viac. Vlastne by sa mohol aj tajne radovať, pretože jeden z jeho najväčších konkurentov skončil.

Opak bol však pravdou. To hovorí veľa o tom, ako úctivo sa k sebe správali napriek športovej rivalite.“

Naposledy sa Shiffrinová stretla s Federerom v marci tohto roka, keď sa nečakane objavil na Svetovom pohári v Lenzerheide.

„Bolo super sa s ním rozprávať. Nielen s ním, ale aj s Mirkou. Počas celej kariéry nebola v centre pozornosti. Sú neuveriteľný tím."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová o rozlúčke Federera: Nadal sa mohol tajne tešiť, dojali ma jeho slzy