Ďalšia česká radosť vo Wimbledone. Siniaková uspela vo štvorhre, má už deviaty titul

Kateřina Siniaková (vpravo) a Taylor Townsendová s trofejou pre víťazky štvorhry vo Wimbledone 2024.
Kateřina Siniaková (vpravo) a Taylor Townsendová s trofejou pre víťazky štvorhry vo Wimbledone 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. júl 2024 o 07:50

S americkou spoluhráčkou vo finále zdolali nasadené dvojky.

Wimbledon 2024

Štvorhra žien - finále:

Kateřina Siniaková, Taylor Townsendová (ČR/USA-4) - Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová (Kan./Austr.-2) 7:6 (5), 7:6 (1)

LONDÝN. Česká tenistka Kateřina Siniaková s Američankou Taylor Townsendovou stali víťazkami ženskej štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Kanadsko-austrálsky pár Gabriela Dabrowská - Erin Routliffeová zdolali dvakrát 7:6.

Len pár hodín po tom, čo sa Barbora Krejčíková tešila z úspechu v dvojhre, opisovala svoje víťazné pocity ďalšia Češka: "Niečo úžasné. Som na Báru pyšná a mám radosť, že sa nám to tiež podarilo."

Siniaková nadviazala na svoj úspech z tohtoročného Roland Garros, kde triumfovala po boku inej americkej parťáčky Cori Gauffovej.

VIDEO: Zostrih z finále štvorhry žien vo Wimbledone 2024

Vo štvorhre získala už svoj deviaty grandslamový titul, sedem z nich s Krejčíkovou. Townsendová sa vo finále grandslamu radovala na tretí pokus

"Už niekoľkokrát som bola veľmi blízko a veľmi pre mňa znamená konečne to dotiahnuť až sem. Som nesmierne šťastná, že mi prišla od Kateřiny správa a že sme sa dali dohromady. Ona je úžasná, mnohokrát to na tejto úrovni dokázala," povedala 28-ročná Američanka.

Siniaková s Townsendovou na poslednú chvíľu zachránili prvý set a následne ho zvládli v tajbrejku. V druhej sade síce štvrtá nasadená dvojica premárnila množstvo príležitostí na prelomenie podania súperiek, v tajbrejku ale dominovala.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ďalšia česká radosť vo Wimbledone. Siniaková uspela vo štvorhre, má už deviaty titul