Smutné, že tomu nerozumejú. Nepodávanie rúk Ruskám je samozrejmá vec, tvrdí Svitolinová

Jelina Svitolinová
Jelina Svitolinová (Autor: TASR/AP)
SITA|16. máj 2024 o 14:58

Niekedy nemôžete oddeliť politiku od športu, hovorí Ukrajinka.

BRATISLAVA. Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová je už unavená z otázok týkajúcich sa pozápasového nepodávania rúk ruským a bieloruským súperkám.

Dlhodobo si totiž nepodáva ruky s protivníčkami z týchto krajín na protest voči invázii na Ukrajinu, ktorú predvlani začalo Rusko s podporou Bieloruska.

Svitolinová sa držala svojho postoja aj počas turnaja WTA 1000 v talianskom Ríme, kde v 3. kole dvojhry súperila s Ruskou Annou Kalinskou.

"Ľudia musia pochopiť, že niekedy nemôžete oddeliť politiku od športu. Oni reprezentujú svoju krajinu a ja zase svoju. Takže moja pozícia musí byť jasná,“ vyhlásila Ukrajinka, ktorá má v kariére i výraznú slovenskú stopu vďaka jej niekoľkoročnému zázemiu v klube Empire Tennis Academy z Trnavy.

"Je to samozrejmá vec nepodávať si ruky, keď mám toľko priateľov v prvej línii bojujúcich za Ukrajinu. Viete si predstaviť, že by ma sledovali, ako súťažím a ako si podávam ruky?

Je pre mňa veľmi smutné a frustrujúce, že tomu ľudia nerozumejú,“ dodala Svitolinová, ktorá bola v minulosti v rebríčku WTA najvyššie na 3. priečke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Smutné, že tomu nerozumejú. Nepodávanie rúk Ruskám je samozrejmá vec, tvrdí Svitolinová