Rybakinová vynechá aj generálku na Wimbledon, titul mala obhajovať

Na snímke je kazašská tenistka Jelena Rybakinová.
Na snímke je kazašská tenistka Jelena Rybakinová. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. jún 2023 o 13:03

Jelena Rybakinová sa odhlásila z turnaja WTA v anglickom Eastbourne pre chorobu.

EASTBOURNE. Kazašská tenistka Jelena Rybakinová mala byť na turnaji WTA v anglickom Eastbourne najvyššie nasadenou hráčkou vo dvojhre žien, no z generálky na grandslamový Wimbledon sa odhlásila ešte pred prvým zápasom.

Dôvodom je vírusové ochorenie, pre ktoré predčasne ukončila aj svoje účinkovanie na nedávnom Roland Garros v Paríži.

Dvadsaťštyriročná svetová trojka na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny v metropole Francúzska nenastúpila na zápas tretieho kola dvojhry proti Španielke Sare Sorribesovej Tormovej, v predošlých súbojoch na parížskej antuke zdolala dve Češky - v prvom kole Brendu Fruhvirtovú a v druhom Lindu Noskovú.

Moskovská rodáčka odvtedy odohrala iba dve stretnutia na podujatí WTA v nemeckom Berlíne, keďže vypadla v druhom kole.

Najbližšie by mala štartovať na londýnskom Wimbledone, na ktorom bude obhajovať singlový titul z minulého roka.

Prvá kazašská tenistka v Top 10 rebríčka WTA sa v januári prebojovala do finále úvodného grandslamového turnaja sezóny Australian Open, neskôr ovládla prestížny turnaj v americkom Indian Wells aj májový turnaj v talianskom Ríme.

Pri neúčasti Rybakinovej bude najväčšou favoritkou na celkové prvenstvo v Eastoubrne česká bývalá svetová jednotka Karolína Plíšková, ktorá na tomto podujatí triumfovala v rokoch 2017 a 2019.

Postup do druhého kola jej uľahčila belgická súperka Elise Mertensová, ktorá skrečovala súboj prvého kola za stavu 6:7 (3), 6:3, 3:0 z pohľadu Češky. Plíšková sa v ďalšom dueli stretne s Ruskou Dariou Kasatkinovou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybakinová vynechá aj generálku na Wimbledon, titul mala obhajovať