Bude mať Česko štvrtú šampiónku Wimbledonu? Krejčíková zaskočila favoritku

Česká tenistka Barbora Krejčíková postúpila do finále Wimbledonu 2024.
Česká tenistka Barbora Krejčíková postúpila do finále Wimbledonu 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. júl 2024 o 20:30

Barbora Krejčíková otočila nepriaznivý vývoj stretnutia.

Wimbledon 2024

Semifinále žien:

Jelena Rybakinová (Kaz.-4) - Barbora Krejčíková (ČR-31) 6:3, 3:6, 4:6

LONDÝN. Češka Barbora Krejčíková bude súperkou Talianky Jasmine Paoliniovej vo finále ženskej wimbledonskej dvojhry. Tridsiata prvá nasadená v semifinále zdolala šampiónku z roku 2022 a štvorku "pavúka" 3:6, 6:3, 6:4.

Na listinu víťaziek na tráve All England Clubu tak v sobotu s určitosťou pribudne nové meno, pre Krejčíkovú i Paoliniovú to bude prvé finále vo Wimbledone.

Kazaška na úvod súboja potvrdzovala úlohu favoritky. V druhom geme prelomila podanie Češky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:0.

Krejčíková doplácala na nízku percentuálnu úspešnosť prvého servisu. Až za stavu 0:4 získala prvú hru, keď uspela pri podaní Rybakinovej. Tá potom dovolila ešte súperke získať dva gemy, no koncovku setu si postrážila.

Druhé dejstvo bolo vyrovnané. Krejčíková sa za stavu 3:2 dostala k dvom brejkbalom a hneď prvý využila. Získanú výhodu už nestratila a vynútila si tretí set.

Češka bola na koni, vďaka brejku v Tildenovom geme odskočila Rybakinovej a zápas už dotiahla do úspešného konca. Víťazka Roland Garros z roku 2021 v desiatom geme premenila hneď prvý mečbal.

Môže tak napodobnil svoju krajanku Markétu Vondroušovú, ktorá Wimbledon vyhrala minulý rok. Okrem toho je tamojšou dvojnásobnou šampiónkou Petra Kvitová a raz uspela aj Jana Novotná.

Krejčíková po postupe do wimbledonského finále ťažko hľadala slová:

"Je to neuveriteľné. Ťažko povedať, čo teraz cítim. Som veľmi hrdá na svoju hru a bojovnosť. Na začiatku som prehrávala 0:4 a bola som rada, že som uhrala prvý gem.

Cítila som, že v druhom sete som sa dostala do svojej zóny a už som ju neopustila," uviedla Češka v pozápasovom rozhovore.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Barbora Krejčíková - Jelena Rybakinová

Vo Wimbledone už dvakrát triumfovala vo štvorhre (2018, 2022) a v sobotu môže na centrálnom dvorci pridať víťazstvo v singli: "Nikdy som o tom nesnívala."

Spomenula aj Novotnú, víťazku na tráve All England Clubu z roku 1998:

"S Janou som spolupracovala. Hovorila mi veľa historiek z jej cesty k titulu. Prišlo mi to veľmi ďaleko, keď sme sa vtedy o tom rozprávali.

A teraz som vo finále. Veľa na ňu spomínam a veľmi mi chýba. Bojujem o každý bod na kurte a práve to by mi ona určite poradila."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bude mať Česko štvrtú šampiónku Wimbledonu? Krejčíková zaskočila favoritku