Tenis: Janette Husárová bude pokračovať v kariére

Janette Husárová
Janette Husárová (Autor: ČTK)
SITA|28. nov 2007 o 17:47

BRATISLAVA 28. novembra (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová vo štvrtok ráno odlieta z viedenského Schwechatu na približne mesačný tréningový pobyt do Barcelony, kde sa počas zimnej prestávky ...

BRATISLAVA 28. novembra (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová vo štvrtok ráno odlieta z viedenského Schwechatu na približne mesačný tréningový pobyt do Barcelony, kde sa počas zimnej prestávky dlhodobejšie pripravovala už trikrát. V Akadémii Sánchez / Casal, ktorej klientkou je aj Daniela Hantuchová, majsterka sveta WTA Tour 2002 vo štvorhre (s Ruskou Jelenou Dementievovou) Husárová pobudne až do Vianoc. Po sviatkoch zamieri na tradičné turné na južnú pologuľu, kde by sa mala predstaviť v novozélandskom Aucklande, potom zrejme v tasmánskom Hobarte (alternatívou je Sydney) a na grandslamových Australian Open v Melbourne. Bez výnimky len v párových súťažiach.

"Aj vlani som si, žiaľ, potvrdila, že tie moje chronicky problémové kolená už neznesú singlovú záťaž. Skúšala som to, ale najmä pravé koleno mi to nedovoľuje," skonštatovala pre agentúru SITA 33-ročná Bratislavčanka Husárová, ktorá nepoprela, že na sklonku sezóny 2007 uvažovala - nie po prvý raz - o ukončení kariéry: "To ja už riešim také dva-tri roky vždy ku koncu sezóny. Ono také niečo zákonite vystáva, keď športovec nemá úplnú zdravotnú pohodu. V mojom prípade je zdravie stále diskutabilné, ale vnútorne ešte chcem hrať. Povzbudil ma aj ten septembrový triumf v Luxemburgu."

Husárová absolvovala už 6 operácií kolien

Momentálne 24. hráčka v deblovom svetovom renkingu Husárová už absolvovala 6 operácií: "Tri vľavo, tri vpravo. Tie moje kolená majú remízu," trpko sa pousmiala niekdajšia trojka počítačového poradia vo štvorhre (k 21. aprílu 2003) a dodala: "Naposledy som podstúpila chirurgický zákrok práve v Barcelone. Tuším to bolo vo februári 2004 - ako ten čas letí... Celkovo tamojšie zázemie dobre poznám, takže viem, do čoho idem. Už sme to v predstihu prekonzultovali s Emiliom Sánchezom."

Držiteľka 23 deblových titulov na úrovni WTA Tour a 11 párových trofejí z podujatí ITF tento rok postupne hrala po boku Argentínčanky Paoly Suárezovej (trofej v spomenutom Aucklande), Rusky Galiny Voskobojevovej, Srbky Jeleny Jankovičovej, Češky Květy Peschkeovej, Američanky Meghann Shaughnessyovej, Holanďanky Michaelly Krajicekovej, Švajčiarky Patty Schnyderovej, Češky Ivety Benešovej (primát v Luxemburgu), Izraelčanky Šahar Peerovej a Rusky Very Zvonarevovej. Spolu až 10 rôznych partneriek.

Zatiaľ bez stabilnej deblovej partnerky

Dohodnutú stabilnú na rok 2008 zatiaľ Husárová nemá: "Počas halových európskych turnajov som s určitosťou nevedela, či vôbec budem pokračovať, takže by bolo neférové vopred sa s niekým dohodnúť. Teraz som oslovila jednu konkrétnu hráčku a v najbližších dňoch očakávam jej odpoveď," skonštatovala členka víťazného slovenského fedcupového tímu zo sezóny 2002 a v debli stále opora reprezentácie SR.

Účastníčka olympijských hier 2000 v Sydney i 2004 v Aténach Husárová rovnako ako napríklad ďalšia veteránka "bieleho športu" Američanka Lindsay Davenportová priznala, že dôležitú úlohu pri jej nedávnych rekapitulačných úvahách o športovej budúcnosti zohrali OH 2008 v Pekingu. "Zatiaľ chcem všetko podriadiť tenisu. Musím dbať na to, aby som si dobre rozložila sily a udržala to háklivejšie pravé koleno v uspokojivom stave," uviedla finalistka US Open 2002 vo štvorhre a dvojnásobná grandslamová semifinalistka v mixe, ktorá si na profesionálnej scéne pripísala už 17. sezónu. Počas ostatného mesiaca mala prioritne na programe kondičný tréning v priestoroch Národného tenisového centra v Bratislave: "Dala som si pauzu a pokoj od rakety. Hrať začnem až v Barcelone. Pracovala som na posilnení svalstva v okolí kolien."

Na jeseň Husárová začala študovať na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, ale tento projekt zrejme napokon bude musieť počkať: "Do školy som sa dostala len raz. Vonku je mráz, tak to dávam k ľadu. Nestíham. Na štúdium bude dosť času aj neskôr, tenisovo ho toľko už nemám."


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Janette Husárová bude pokračovať v kariére