Súboj bývalej a súčasnej svetovej jednotky dvíhal zo sedadiel. Swiateková: Úžasný tenis

Naomi Osaková (vpravo) a Iga Swiateková po zápase.
Naomi Osaková (vpravo) a Iga Swiateková po zápase. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. máj 2024 o 11:17

Za stavu 5:3 v treťom sete mala Osaková podanie a na rakete mečbal, ale loptička z jej rakety skončila v sieti.

PARÍŽ. Svetový ženský tenis v exkluzívnom balení. Tak by sa dal charakterizovať súboj Poľky Igy Swiatekovej s Japonkou Naomi Osakovou v 2. kole dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži.

V zápase nadpriemernej úrovne svetová jednotka Swiateková po takmer trojhodinovom boji zvíťazila 7:6 (1), 1:6, 7:5, hoci v druhom sete proti bývalej svetovej jednotke Osakovej prehrávala 2:5 a čelila aj mečbalu.

VIDEO: Zostrih zápasu Swiateková - Osaková

Súperkou Swiatekovej v 3. kole bude víťazka súboja Marie Bouzková (ČR) - Jana Fettová (Chor.).

Za stavu 5:3 v treťom sete mala Osaková podanie a na rakete mečbal, ale loptička z jej rakety skončila v sieti. To bol akoby signál pre jej súperku, že nič nie je stratené a ani nebolo.

Nezlomná Poľka sériou piatich víťazných gemov získala set aj zápas a postúpila do 3. kola napriek tomu, že väčšina relevantných štatistík bola na strane jej výborne hrajúcej súperky.

Na esá to bolo 8:0 a na víťazné údery celkovo 54:37 v prospech Osakovej, urobila však o 6 nevynútených chýb viac (38:32) a viaceré v nevydarenej koncovke tretieho setu.

Swiateková bola blízko koncu sna o víťaznom hetriku v Paríži, ale nakoniec ho môže snívať aj naďalej.

"Naomi hrala výborne. Som rada, že sa vrátila v takej skvelej fazóne. Na druhé kolo to bol úžasný tenis - rýchly, s vysokou intenzitou, nič sme si nedarovali.

Nabudúce sa posnažím lepšie sa pripraviť na zápas 2. kola," uviedla Swiateková.

"Prehrala som, ale nemyslím si, že sa nevyhnutne musím ľutovať. Pred rokom som bola tehotná a sledovala ako Iga vo veľkom štýle vyhrala tento turnaj.

Vedy som si pomyslela, žeby bolo fajn sa proti nej postaviť ešte niekedy v Paríži. To sa mi splnilo veľmi rýchlo.

Navyše som hrala proti najlepšej hráčke sveta na jej obľúbenom povrchu. Ja som skôr dieťa tvrdých dvorcov," uviedla Osaková.

Na hlavný ženský okruh sa držiteľka štyroch grandslamových titulov vrátila iba v januári tohto roku po 15-mesačnej prestávke a v Paríži, kde ju sprevádza aj 10-mesačná dcérka, hrala dosiaľ svoj najlepší tenis po comebacku na súťažné dvorce.

Dvadsaťšesťročnej Japonke pred Roland Garros patrila v rebríčku WTA až 134. priečka, Aktuálne v "online" renkingu je 122. Prehnané očakávania od seba však nemá.

"Nechcem byť na seba tvrdá. V Paríži som hrala dobre a chcem, aby to aj naďalej takto pokračovalo," dodala bývalá dvojnásobná šampiónka Australian Open aj US Open.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Súboj bývalej a súčasnej svetovej jednotky dvíhal zo sedadiel. Swiateková: Úžasný tenis