Úspešný tím končí. Polášek sa rozlúčil s Dodigom, bude hrať s novým partnerom

Slovenský tenista Filip Polášek (vľavo) s Chorvátom Ivanom Dodigom.
Slovenský tenista Filip Polášek (vľavo) s Chorvátom Ivanom Dodigom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. júl 2021 o 11:41

Slovenský tenista bude hrať s Austrálčanom Peersom.

BRATISLAVA. Naznačil to už po vypadnutí na olympijskom turnaji v Tokiu. Na sérii turnajov na tvrdom povrchu v Severnej Amerike už nemusí hrať s partnerom, s ktorým dosiahol najväčšie úspechy. 

V piatok na sociálnych sieťach slovenský tenista Filip Polášek oznámil, že nebude pokračovať v spolupráci s Chorvátom Ivanom Dodigom. 

"Ďakujem ti za spoluprácu a za úspechy, ktoré sme spoločne dosiahli. Prajem ti všetko najlepšie, a aby si získal zlato v Tokiu," napísal Polášek na instagrame. 

Spolu začali hrávať v júni 2019. Odvtedy vyhrali viacero titulov. Ich najväčším úspechom je grandslamový titul z tohtoročného Australian Open. 

Spolu si zahrali aj na Turnaji majstrov v roku 2019 a za zmienku stojí spomenúť aj turnajový titul z prestížneho podujatia ATP Masters 1000  v Cincinnati

"Filip aj celý tím, ďakujem vám za dva roky spolupráce. Som šťastný a hrdý, že som mohol byť s vami pri tých nádherných momentoch.

Vyhrali sme spolu veľké turnaje, pomohli sme si navzájom a náš triumf na Australian Open tu bude navždy. Prajem ti všetko najlepšie," napísal Dodig.

V Tokiu vo štvorhre nastúpia proti sebe dva chorvátske páry. Dodig s Marinom Čiličom budú o zlato hrať proti krajanom Nikolovi Mektičovi s Matem Pavičom. 

Filip Polášek by najbližšie turnaje mal odohrať s Austrálčanom Johnom Peersom, ktorý je v rebríčku ATP vo štvorhre na 25. priečke. 

Tridsaťtriročný špecialista má 24 titulov zo štvorhry. V roku 2017 zvíťazil na Australian Open. Vo Wimbledone a na US Open hral vo finále. 

Dodig bude na turnajoch hrávať s Indom Rohanom Bopannom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Úspešný tím končí. Polášek sa rozlúčil s Dodigom, bude hrať s novým partnerom