Pozvali aj Nadala. Rusi zorganizovali exhibičný turnaj, ATP ani WTA to neprekáža

Anastasia Potapovová.
Anastasia Potapovová. (Autor: SITA/AP)
SITA|29. nov 2023 o 16:06

Spomenuté podujatie sa uskutoční v Petrohrade od piatka do nedele.

BRATISLAVA. Asociácia tenisových profesionálov (ATP) a Ženská tenisová asociácia (WTA) oznámili, že neuvalia žiadne sankcie na hráčov, ktorí sa zúčastnia na exhibičnom podujatí Northern Palmyra Trophies sponzorovanom ruským energetickým gigantom Gazprom.

Ako referuje web insidethegames.biz, tento tímový turnaj sa od piatka do nedele uskutoční v ruskom Petrohrade.

Na turnaji sa zúčastní niekoľko talentovaných hráčov. V mužskej kategórii sa predstavia napríklad Rusi Karen Kačanov a Alexander Ševčenko, Kazach Alexander Bublik, Španiel Roberto Bautista Agut, Francúz Adrian Mannarino či Srbi Dušan Lajovič a Laslo Djere.

Napriek veľkému záujmu organizátorov odmietol účasť Španiel Rafael Nadal, ktorý uviedol, že nebude hrať ani v decembri, keďže sa ešte nezotavil zo zranenia.

V ženskej časti turnaja sa predstavia Veronika Kudermetovová, Anastasia Potapovová a Diana Šnajderová z Ruska, Talianka Jasmine Paoliniová, Kazaška ruského pôvodu Julia Putincevová či Bulharka Viktoria Tomovová.

Kým ATP uviedla, že exhibičné turnaje v medzisezónnom období nie sú zakázané a hráči sa môžu slobodne rozhodnúť, kde budú štartovať, WTA argumentovala tým, že podujatie v Petrohrade pod ňu nespadá ani ho nepodporuje.

„Hráčky súťažia na WTA Tour ako nezávislé zmluvné partnerky a majú možnosť hrať na exhibícii počas mimosezónneho obdobia podľa vlastného uváženia bez sankcií," uviedla WTA.

ATP a WTA sú jedny z mála organizácií, ktoré umožňujú ruským a bieloruským športovcom zúčastniť sa prakticky na každom turnaji, hoci v neutrálnom postavení a bez použitia národnej vlajky a hymny v prípade víťazstva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Pozvali aj Nadala. Rusi zorganizovali exhibičný turnaj, ATP ani WTA to neprekáža