Hrala aj cez bolesť. Bývalú víťazku US Open čakajú viaceré operácie

Emma Raducanuová.
Emma Raducanuová. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. máj 2023 o 15:42

Nebude hrať niekoľko mesiacov.

LONDÝN. Mladá britská tenistka Emma Raducanuová sa nepredstaví na nasledujúcich dvoch grandslamových turnajoch - Roland Garros a Wimbledone.

Dôvodom sú dlhodobé problémy s obomi rukami a členkom, ktoré si, bohužiaľ, vyžadujú operačné zákroky.

Dvadsaťročná víťazka US Open spred dvoch rokov prezradila, že ju už 10 mesiacov trápia zranenia kostí v zápästiach. Mimo hry bude niekoľko mesiacov.

Zanedbala svoje ťažkosti

"Som sklamaná z toho, že budem najbližších pár mesiacov mimo. Čaká na mňa ešte ďalší menší zákrok na členku. Bolí ma, že vynechám letné turnaje.

Zľahčovala som svoje problémy, takže ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí ma napriek tomu stále podporovali.

Snažila som sa hrať cez bolesť od konca minulého roka tým, že som oveľa menej trénovala. Niekedy som netrénovala týždne a ukončila som sezónu skôr, aby som sa vyliečila.

Bohužiaľ, nestačilo to. Podstúpim zákrok na oboch rukách, aby sa odstránili problémy," napísala Raducaunová na sociálnych sieťach.

Nemohla pokračovať ďalej

Raducanuová odohral v tomto roku desať súťažných zápasov s vyrovnanou bilanciou päť triumfov a päť prehier.

Naposledy bola v akcii na aprílovom turnaji WTA v nemeckom Stuttgarte, na ktorom v prvom kole dvojhry podľahla Lotyške Jelene Ostapenkovej.

Pre spomenuté zdravotné problémy sa neprihlásila ani na prebiehajúce podujatie v španielskom Madride.

Podporili ju aj organizátori súťaže

Mladá Britka dostala povzbudzujúcu správu aj od samotných organizátorov Wimbledonu. "Budeš nám v tomto roku chýbať, Emma. Oddýchni si a vráť sa silnejšia," píše sa na oficiálnom turnajovom účte na Twitteri.

Raducanuová, ktorej aktuálne patrí 85. miesto v singlovom rebríčku WTA, prekvapila účasťou vo štvrtom kole Wimbledonu 2021, vtedy ešte ako hráčka mimo prvej trojstovky.

Na US Open sa potom stala prvou úspešnou kvalifikantkou v histórii, ktorá získala titul vo dvojhre na podujatí "veľkej štvorky".

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrala aj cez bolesť. Bývalú víťazku US Open čakajú viaceré operácie