Thiem ukončil dlhé čakanie. Na boj o titul mu však už nezostali sily

Rakúsky tenista Dominic Thiem.
Rakúsky tenista Dominic Thiem. (Autor: Reuters)
Sportnet|5. aug 2023 o 16:00

Z titulu sa teší premožiteľ Alexa Molčana.

ATP Kitzbühel 2023

Dvojhra finále:

Sebastián Báez (Arg.) - Dominic Thiem (Rak.) 6:3, 6:1

KITZBÜHEL. Rakúsky tenista Dominic Thiem si po priam nekonečných 986 dňoch zahral finále turnaja na profesionálnom okruhu ATP.

Pre bývalú svetovú trojku, ktorá je po sérii zranení na 116. mieste rebríčka, to bol špeciálny moment, keďže sa tak stalo na domácej pôde v Kitzbüheli.

Avšak, svoj prvý titul od US Open 2020 Thiem nezískal, keďže vo finále ho pomerne hladko zdolal Argentínčan Sebastián Báez po setoch 6:3, 6:1.

Štvrťfinálový premožiteľ Alexa Molčana získal druhý titul v tomto roku a celkovo tretí, pričom vo všetkých prípadoch tomu bolo na antuke.

VIDEO: Mečbal finálového zápasu Sebastián Báez - Dominic Thiem

"Viem, že všetci ľudia, ktorí sú tu chceli, aby vyhral Dominic, keďže je tu doma. Prepáčte," povedal Báez na začiatku svojej víťaznej reči.

Na výkone Thiema sa podpísala únava. Rakúšan cestou do finále absolvoval tri náročné trojsetové zápasy a v semifinále strávil na kurte tri a pol hodiny.

Vo finále jeho súper premenil mečbal už po 79 minútach, no napriek tomu fanúšikovia odmenili 29-ročného Thiema potleskom. Ten si vďaka finálovej účasti polepší a v rebríčku bude opäť figurovať v Top 100.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Thiem ukončil dlhé čakanie. Na boj o titul mu však už nezostali sily