Djokovič pozná finálového súpera, Zverev opúšťal kurt s kanárom

Nemecký tenista Alexander Zverev.
Nemecký tenista Alexander Zverev. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. jún 2023 o 21:25

Casper Ruud si zopakuje finálovú účasť.

Roland Garros 2023

Dvojhra - muži - semifinále:

Casper Ruud (Nór.-4) - Alexander Zverev (Nem.-22) 6:3, 6:4, 6:0

PARÍŽ. Súperom srbského tenistu Novaka Djokoviča vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros bude Nór Casper Ruud.

Štvrtý nasadený hráč si v semifinálovom stretnutí poradil s dvadsaťdvojkou "pavúka" Nemcom Alexandrom Zverevom v troch setoch 6:3, 6:4, 6:0.

Do finále v Paríži sa prebojoval druhý rok za sebou, vlani v ňom podľahol jednoznačne Španielovi Rafaelovi Nadalovi.

Priebeh zápasu Casper Ruud - Alexander Zverev

Nór sa od úvodu na kurte lepšie pohyboval a robil menej nevynútených chýb. V prvom sete dvakrát zobral súperovi servis, kým Zverev iba raz.

Nemec sa v jeho závere mohol vrátiť do hry, no za stavu 3:5 pri brejkbale nedokázal umiestniť forhend z výborne pripravenej pozície do kurtu. Ruud získal prvý set v pomere 6:3 a v nastolenom trende pokračoval aj v tom druhom.

V ňom za stavu 2:2 odvrátil tri brejkbaly. Rozhodlo stratené podanie Zvereva v siedmom geme, severan sa po ňom ujal vedenia 4:3 a náskok si už postrážil.

Nemec nehral vyložene zle, ale nedokázal využívať svoje šance. Tretí set bol už plne v réžii Ruuda, ktorý napokon uštedril svojmu súperovi kanára.

Ruud sa so Zverevom stretol štvrtýkrát v kariére a vyrovnal bilanciu na 2:2. Dvadsaťštyriročný Nór má šancu zabojovať o svoj prvý grandslamový titul.

Na podujatiach veľkej štvorky postúpil tretíkrát do finále, naposledy na vlaňajšom US Open nestačil na Španiela Carlosa Alcaraza.

"Snažil som sa hrať čo najlepšie bez toho, že by som veľa premýšľal. Necítil som tlak, hral som uvoľnene a myslím si, že som podal výborný výkon. Na Roland Garros som neprišiel ako favorit, u ktorého by sa očakával postup do finále.

Zažil som dva veľmi zábavné týždne v Paríži. Tretíkrát sa mi podarilo prebojovať do grandslamového finále a verím, že bude platiť - do tretice všetko dobré," povedal Ruud v prvom pozápasovom rozhovore na kurte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič pozná finálového súpera, Zverev opúšťal kurt s kanárom