Giorgiová oslavuje životné víťazstvo, opäť zdolala Plíškovú

Talianska tenistka Camila Giorgiová.
Talianska tenistka Camila Giorgiová. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. aug 2021 o 22:40

Turnaj WTA 1000 v Montreale

Finále, dvojhra:

Camila Giorgiová (Tal.) - Karolína Plíšková (ČR-4) 6:3, 7:5

MONTREAL. Talianska tenistka Camila Giorgiová triumfovala na prestížnom turnaji WTA v kanadskom Montreale. V nedeľňajšom finále dvojhry zdolala štvrtú nasadenú Karolínu Plíškovú z Česka v dvoch setoch 6:3 a 7:5.

Pred dvadsaťdeväťročnú Giorgiovú je to tretie víťazstvo na okruhu WTA a zároveň najväčší úspech v kariére. Predtým vyhrala Rosmalen Open 2015 v Holandsku a Linz Open 2018 v Rakúsku.

Rovnako stará Plíšková prehrala aj tretie tohtoročné finále, neuspela ani vo Wimbledone a v Ríme. V hlavnom meste Talianska ju dokonca poľská súperka Iga Swiateková deklasovala dvakrát 6:0. 

Prvý set bol vyrovnaný do stavu 3:3, Giorgiová následne súperku brejkla a podarilo sa jej to aj v deviatej hre, keď premenila druhý setbal.

V druhom dejstve stratili obe hráčky svoje podanie a stav bol vyrovnaný 5:5. Záver zvládla lepšie 71. hráčka rebríčka Giorgiová, ktorá sa ujala vedenia pri svojom podaní 6:5 a štvrtým brejkom v zápase rozhodla o svojom triumfe.

Zaujímavosťou je, že Giorgiová zdolala Karolínu Plíškovú aj na olympijskom turnaji v Tokiu. V osemfinále zvíťazila jednoznačne 6:4, 6:2. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Giorgiová oslavuje životné víťazstvo, opäť zdolala Plíškovú